Αποχή των δικηγόρων για ακόμα δύο εβδομάδες αποφάσισε η Ολομέλεια των δικηγόρων!!
Τη συνέχιση της αποχής τους για άλλες δύο εβδομάδες από πολλές ποινικές και άλλες δίκες αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων και των διεκδικήσεων του δικαστικού σώματος βρίσκονται μια σειρά από ζητήματα οικονομικού και θεσμικού περιεχομένου όπως η διατήρηση των υφιστάμενων δικαστικών σχηματισμών, η κατάργηση του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους δικηγόρους, η διεύρυνση της δικηγορικής ύλης, η ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων του κλάδου, η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας, η ριζική αναμόρφωση του σχεδίου νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ολομέλειας, η προστασία της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών, η εφαρμογή κώδικα δεοντολογίας από τις εισπρακτικές εταιρείες και η άρση καταχρηστικών συμπεριφορών.

Η διάρκεια της αποχής προτείνεται μέχρι και την Δευτέρα 12.2.2024

Ωστόσο ,όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας του δικηγορικού σώματος «μέχρι σήμερα, ουδεμία εξέλιξη έχει υπάρξει ακόμα και σε ζητήματα όπου επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και μάλιστα ενώπιον της Ολομέλειας».

Στην ίδια ανακοίνωση οι δικηγόροι κάνουν λόγο για «κυβερνητικές παλινωδίες» που αφορούν τόσο στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ανάληψη των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών όσο στη μη αποσαφήνιση των σχετικών ζητημάτων και που κατά την τοποθέτηση τους ολα αυτα συνιστούν περιφρόνηση του δικηγορικού σώματος .

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια αποφασίζει:

Α. Να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα την αποχή των μελών τους, κατ’ ελάχιστον, από:

– Όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.

– Τις δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.

– Τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας.

– Την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (funds).

Ως πλαίσιο αποχής προτείνεται το ισχύον σήμερα πλαίσιο.

Η διάρκεια της αποχής προτείνεται μέχρι και την Δευτέρα 12.2.2024.

Η Ολομέλεια θα συγκληθεί εκ νέου την Τετάρτη 7.2.2024.

Β. Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Υπουργείο Οικονομικών την μεθεπόμενη εβδομάδα σε μέρα που θα αποφασίσει η Ολομέλεια, κατά την συνεδρίασή της στις 7.2.2024, για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου και συγκεκριμένα:

– Την κατάργηση του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος

– Την επαναφορά της υποχρεωτικής παράστασης στα συμβόλαια

– Την αύξηση του ορίου απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ

– Την μείωση του δικαστηριακού ΦΠΑ

– Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

– Την επανεκτίμηση του ποσού αναφοράς των γραμματίων προείσπραξης

– Την αύξηση των αμοιβών των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου

Κατά την ημέρα της άνω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας η Ολομέλεια προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας την καθολική αποχή των μελών τους από τα καθήκοντά τους.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.