Αυστραλία: Η κυβέρνηση αρνήθηκε σε εξαγωγέα να στείλει πλοίο με χιλιάδες πρόβατα και βοοειδή στο Ισραήλ


H αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αρνήθηκε αίτημα ενός κτηνοτρόφου εξαγωγέα να στείλει ένα πλοίο που μεταφέρει περίπου 14.000 πρόβατα και 1.500 βοοειδή στο Ισραήλ μέσω του περίπλου της Αφρικής, μια διαδρομή που θα διαρκέσει ένα μήνα.

Τα ζώα επιβαίνουν στο πλοίο εδώ και ένα μήνα, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων που παρομοιάζουν την μεταχείρισή τους με βασανιστήρια.

Το πλοίο MV Bahijah απέπλευσε από την Αυστραλία με προορισμό το Ισραήλ στις 5 Ιανουαρίου, αλλά δεν πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του πορεία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας εξαιτίας της απειλής των Χούθι της Υεμένης και κλήθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση να επιστρέψει.

Περίμενε επί μια εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση αν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του.

Πολλές εκατοντάδες βοοειδή εκφορτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι αυστραλιανοί κανονισμοί βιοασφάλειας προβλέπουν ότι σε αυτή την περίπτωση τα ζώα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.

Το υπουργείο Γεωργίας δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στους λόγους της απόφασής του, αλλά σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας των ζώων παραμένει καλή.

"Τα επόμενα βήματα για τα ζώα που επιβαίνουν στο πλοίο είναι εμπορικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει ο εξαγωγέας. Το υπουργείο είναι έτοιμο να αξιολογήσει την όποια μελλοντική αίτηση", αναφέρει το υπουργείο.

Η Αυστραλία έιναι μεγάλος εξαγωγέας ζώντων ζώων και τον περασμένο χρόνο μετέφερε περισσότερα από μισό εκατομμύρια πρόβατα και μισό εκατομμύριο βοοειδή.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει τις εξαγωγές ζώντων προβάτων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ένα άλλο πλοίο που μετέφερε περίπου 60.000 ζώα απέπλευσε από την Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα με προορισμό το λιμάνι Άκαμπα της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

πηγή: ΑΠΕΑκολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.