Τέλη Κυκλοφορίας: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή


Εκπνέει στις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μετά τη δίμηνη παράταση που έδωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών. Στο μεταξύ, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στην επανεξέταση των τελών κυκλοφορίας αλλά και στον τρόπο υπολογισμού των προστίμων.

Σήμερα, σε περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης οχήματος καθυστερήσει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, έστω και για ένα λεπτό, θα καταβάλει ως πρόστιμο το διπλάσιο ποσό. Αυτό το μέτρο θεωρήθηκε ως ιδιαίτερα αυστηρό και άδικο. Γι’ αυτό το λόγο, σχεδιάζεται το πρόστιμο να είναι κλιμακωτό, αυξανόμενο όσο περνά ο καιρός και ο ιδιοκτήτης συνεχίζει να έχει απλήρωτα τέλη.

Έτσι, όσο νωρίτερα γίνει η πληρωμή, έστω και εκπρόθεσμα, τόσο μικρότερη θα είναι και η προσαύξηση. Το μέτρο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί για τα τέλη κυκλοφορίας του 2025 τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους. Δηλαδή, όσοι δεν πληρώσουν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας έως στο τέλος Φεβρουαρίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο ποσό των τελών.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.