Καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης για τα ,,Τέμπη,,και αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ


Καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης  για τα ,,Τέμπη,,και αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ 

Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για προσπάθεια συγκάλυψης. Τα δύο κόμματα υποστηρίζουν ότι δεν κλήθηκαν κρίσιμοι μάρτυρες και πως δεν διαβιβάστηκε η δικογραφία του εφέτη ανακριτή στην Επιτροπή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία, είπε ότι «δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια και αποχωρούμε, εφόσον επιμένετε να μην καλέσουμε τους μάρτυρες και δεν λαμβάνουμε τη δικογραφία».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε ότι «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μην νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή, καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, καταθέτει ο Θάνος Πλεύρης ως μάρτυρας για τα Τέμπη, καθώς είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από συγγενείς των θυμάτων.

Σε απολογία στις 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καλούνται 23 κατηγορούμενοι, μη πολιτικά πρόσωπα, για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικά με τη μη υλοποίηση της περιβόητης σύμβασης 717 που αφορά στην αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τις κλήσεις απέστειλε η Ελληνίδα Ευρωπαία ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης για σειρά κακουργημάτων, όπως απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και τις ψευδείς βεβαιώσεις. Και οι 23 κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.