Τα ΜΑΤ ολοκλήρωσαν επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ,όπου ήταν σε εξέλιξη κατάληψη από φοιτητές!!Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ.

Επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της πρυτανείας του ΑΠΘ, όπου ήταν σε εξέλιξη κατάληψη από φοιτητές, πραγματοποίησε η αστυνομία με δυνάμεις αποτελούμενες από ΜΑΤ και ΕΚΑΜ.

Οι δυνάμεις ων ΜΑΤ εισήλθαν στο κτίριο από το υπόγειο πάρκινγκ και το ελέγχουν για να το παραδώσουν.

Οι φοιτητές βγήκαν από το κτίριο και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό φωνάζοντας συνθήματα. Η κατάληψη ξεκίνησε από φοιτητικές συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετά την πορεία κατά του νομοσχεδίου για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ οι καταληψίες σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά από το κυλικείο, προκαλώντας φθορές και εκτοξεύοντας αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται πως αποσύρθηκε και το πανό που είχαν κρεμάσει οι καταληψίες έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε εντός μίας ώρας με την αστυνομία να αποχωρεί από το σημείο. Όμως, οι φοιτητές κινήθηκαν προς την κεντρική είσοδο του ΑΠΘ, επί της οδού Εγνατίας, όπου και παραμένουν.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.