Επιταχύνει αποζημιώσεις ζημιών 2023 ο ΕΛΓΑ, Φεβρουάριο πληρωμές

Την έναρξη της πληρωμής αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημίες του έτους 2023, αρχής γενομένης από την 20η Φεβρουαρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, υπό τις πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Επιταχύνει ο ΕΛΓΑ για τις 20 Φεβρουαρίου τις αποζημιώσεις φυτικής και ζωικής του 2023 με 150 εκατ. αποθεματικό

Σε μια κίνηση κατευνασμού των αγροτικών διαμαρτυριών, επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι ξεκινούν οι πληρωμές αποζημιώσεων δύο μήνες νωρίτερα από τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα έπρεπε να ξεκινήσουν να καταβάλλονται μετά την 15ηΑπριλίου 2024, και αφού μέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι παραγωγοί θα είχαν καταβάλλει την οφειλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά για το έτος 2023.

Τα σημερινά διαθέσιμα του Οργανισμού, για πληρωμή αποζημιώσεων, υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένονται οι εισπράξεις από οφειλές προς τον Οργανισμό άνω των 120 εκατ. αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Η ταχύτερη κατά δύο μήνες καταβολή αποζημιώσεων του 2023, στους δικαιούχους παραγωγούς, που έχουν υποστεί ζημιές, κατέστη δυνατή χάρη στη σκληρή δουλειά των υπαλλήλων και στελεχών του ΕΛΓΑ. Θέλω να συγχαρώ όλους και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Ανδρέα Λυκουρέντζο και το ΔΣ του Οργανισμού, γιατί κατανοώντας την αξία που έχει για τους αγρότες η γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων, υπερέβαλαν  εαυτούς για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η πληρωμή κατά 100% των αποζημιώσεων στους αγρότες, διαψεύδει τις Κασσάνδρες και αποδεικνύει ότι ο ΕΛΓΑ και το ΥΠΑΑΤ βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών και στηρίζουν με πράξεις τον πρωτογενή τομέα»

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.