Με νέα λίστα η Intrum πουλάει τα "κόκκινα" δάνεια 23 ελληνικών οινοποιείων


Σε διαδικασία πώλησης των δανειακών υποχρεώσεων που βαρύνουν 23 οινοποιεία ανά την Ελλάδα βρίσκεται η Intrum. Κατά τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr η εταιρεία διαχείρισης οφειλών έχει αναλάβει τα "κόκκινα" δάνεια συγκεκριμένων οινοποιητικών επιχειρήσεων και το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σχετική διαδικασία με σκοπό την διάθεση των συγκεκριμένων δανείων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Το συνολικό ύψος των κόκκινων δανείων που έχει θέσει προς πώληση υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πρόθεση της Intrum είναι να πουλήσει εν τω συνόλω τις συγκεκριμένες δανειακές υποχρεώσεις. Αρχικό ενδιαφέρον με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας εκδήλωσαν εκτός των άλλων η Οινοποιία Cavino με έδρα το Αίγιο, η Premia του Ηλία Γεωργιάδη αλλά και η Μάντης Εμπορική, που έχει αποκτήσει την Οινοποιία Μαλαματίνα.

Να σημειωθεί ότι η αρχική λίστα των οινοποιείων της Intrum συμπεριλαμβάνονταν 39 επιχειρήσεις, λίστα η οποία στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε για να καταλήξει να περιλαμβάνει σήμερα 23 οινοποιεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη λίστα που είχε σταλεί σε ενδιαφερόμενους το 2022 περιλαμβάνονταν και η Οινοποιία Μπουτάρη, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Premia σε ό,τι αφορά τα ακίνητά της και από την Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. ως προς την οινοποιητική της δραστηριότητα.

Επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα:
Μεταξύ των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή είναι το Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη με έδρα την Αρναία Χαλκιδικής, το οποίο πλέον έχει διακόψει τη λειτουργία του. Η οινοποιία Claudia Papayianni, διατηρούσε δανειακό άνοιγμα 2,8 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ήταν και ο βασικός της πιστωτής. Ωστόσο οι συγκεκριμένες οικονομικές υποχρεώσεις έγιναν ποτέ διαχειρίσιμες ούτε κατέστη εφικτό να αποπληρωθούν από την επιχείρηση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην διακοπή της λειτουργίας του. Σημειώνεται ότι μεταξύ των βασικών πελατών της ήταν στην Ελλάδα η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Vinalia αλλά και το ιδιόκτητο ξενοδοχείο Possidi Holidays επίσης στη Χαλκιδική. 

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται και άλλα γνωστά οινοποιία όπως το Κτήμα Σπυρόπουλου, το οποίο ιδρύθηκε από τα αδέρφια Νώντα, Γιάννη και τον πρώην διοικητή του ΙΚΑ και εκ των ιδρυτών του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Το οινοποιείο επιβαρυνόταν με δανεισμό 3,61 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και συνολικές υποχρεώσεις 4,72 εκατομμυρίων ευρώ στη χρήση του 2022 όπου ο κύκλος εργασιών του ήταν 1,09 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους 120,4 χιλιάδες ευρώ.

Από τα οινοποιεία που επίσης βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι και το Κτήμα Καριπίδη με έδρα τη Λάρισα, το οποίο το 2022 είχε τζίρο 1,33 εκατ. ευρώ και ζημίες μετά από τους φόρους στις 809 χιλιάδες ευρώ. Το ύψος των μακροπρόθεσμων δανείων στο τέλος του 2022 ήταν 11,26 εκατομμύρια ευρώ και των βραχυπρόθεσμων στις 429 χιλιάδες ευρώ.


Πηγή: forbesgreece.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.