Τι ΔΕΝ μας είπε ο πρωθυπουργός για το «πακέτο» F-35 και άλλων πωλήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Τι δεν μας λέει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διθυραμβικό του βίντεο για την έγκριση πώλησης F-35 αξίας 8,6 δις δολ. στην Ελλάδα; Πολλά δεν μας λέει…

Πρώτα απ΄ όλα συγκρίνοντας τις επιστολές έγκρισης για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα και των F-16 στην Τουρκία προκύπτει αβίαστα το εξής:

Στην περίπτωση της Ελλάδας το κόστος μπορεί να ανέλθει μέχρι 8,6 δις δολάρια για 40 αεροσκάφη. Δεν περιλαμβάνονται καθόλου όπλα. Επίσης πλην των 2 εφεδρικών κινητήρων δεν γίνεται καμιά μνεία για αριθμό εφεδρικών υλικών και για παρεχόμενα επίπεδα συντήρησης ώστε να υποστηρίξουν την ζητούμενη διαθεσιμότητα από πλευράς ΠΑ

Αντίθετα για την Τουρκία η επιστολή περιλαμβάνει και όπλα, μάλιστα σε συγκεκριμένους αριθμούς, ενώ καθορίζεται και συγκεκριμένος αριθμός εφεδρικών υλικών, σημαντικός κατά την άποψη μου, ώστε να στηριχθεί το απαιτούμενο  ποσοστό διαθεσιμότητας.

Πάμε στο υπόλοιπο «πακέτο» που συζητάνε να μας δώσουν οι ΗΠΑ:

• Αεροσκάφη  C-130  που  μας χρειάζονται στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Αριθμό και διαμόρφωση δεν διευκρινίζουν οι Αμερικανοί.

•4  LCS παράκτια πλοία με τη γνωστή θλιβερή ιστορία! Έμεναν «καραβοφάναρα», τα απέσυραν, άρον ,άρον οι Αμερικανοί και θέλουν να μας τα φορτώσουν. Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη του ΓΕΝ και βεβαίως να μάθουμε το κόστος επισκευής για κάθε πλοίο. Δεν θα γελάσει ο κάθε πικραμένος αλλά θα κλάψουν όλοι οι φορολογούμενοι!

•60 ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης) τύπου Bradley ,τα οποία ήδη μας είχαν εγκρίνει ενώ χρειαζόμαστε 400/500.

• 200 εκατομμύρια δωρεάν οικονομική βοήθεια….( Όταν η Αίγυπτος παίρνει δις κάθε χρόνο και δεν είναι καν στο ΝΑΤΟ ούτε οι ΗΠΑ έχουν διευκολύνσεις εκεί )

•Θα μας στείλουν και ένα χαρτί  που θα μας λέει ότι τα F-16  της Τουρκίας δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος…Ασχολίαστο.


Πηγή: militaire.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.