Εξεταστική για Τέμπη: «Καταρρίπτονται οι μύθοι που έστησε η κυβερνητική πλειοψηφία»

Η δήλωση της κας Αποστολάκη με αφορμή την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» του καθηγητή Β. Προφυλλίδη...

«Όλοι οι μύθοι που έστησε η κυβερνητική πλειοψηφία για να συγκαλύψει τις ευθύνες του υπουργού της και των “γαλάζιων” διοικήσεων στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, καταρρίπτονται», αναφέρει, σε δήλωσή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιλένα Αποστολάκη, με αφορμή την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» του καθηγητή Β. Προφυλλίδη, μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που όρισε η κυβέρνηση.

Όπως τονίζει η κα Αποστολάκη, ο κ. Προφυλλίδης «ήταν αποκαλυπτικός σήμερα στην εξεταστική επιτροπή. Ο καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί “ανθρώπινου λάθους” καταθέτοντας ότι αν λειτουργούσε το Δευτεροβάθμιο Κέντρο της Καρόλου, υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης, είχε εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση και τα συστήματα GSMR και ETCS δεν θα θρηνούσαμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας».

«Αποκαλυπτική είναι και η αναφορά του κ. Προφυλλίδη ότι η επιτροπή βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας 15 ημέρες μετά και αφού προηγουμένως -όπως ενημερώθηκαν- είχε μπαζωθεί και δεν υπήρχαν στοιχεία χρήσιμα για το πόρισμά τους. Όπως επεσήμανε ο κ. Προφυλλίδης σε ερώτηση που του υποβλήθηκε, αν δεν είχε συμβεί η επέμβαση στον τόπο της τραγωδίας, δηλαδή το μπάζωμα, η επιτροπή θα είχε μεταβεί εκεί την επομένη του διορισμού της. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την επιμονή της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποκλείσει κρίσιμους μάρτυρες, κάτι που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη της μεθοδευμένης απόπειρας συγκάλυψης», καταλήγει, στη δήλωσή της, η κα Αποστολάκη.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.