Έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων σήμερα από τον Υπουργό Κ.Πιερρακάκη,,,Οι φοιτητές συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ΜΗ ΙΔΡΥΣΗ μη κρατικών πανεπιστημίων!!


ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ,,,Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α-ΠΑΙΔΕΙΣ Κ.ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ, ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ,,,,

ΑΛΗΘΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΑΡΑΓΕ;; ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ;;;ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;; 

Η ΚΑΤΙ  ΑΛΛΟ;; ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ- ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΓΚΑΘΥΔΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ , ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ...


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στα «μη κρατικά» Πανεπιστήμια είναι οι φοιτητές, που προχωρούν σε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων μέσα στην εβδομάδα με σκοπό να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις καταλήψεις έχοντας ήδη προγραμματισμένο νέο μεγάλο συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη στα Προπύλαια.

Οι κινητοποιήσεις έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, η οποία ωστόσο έχει επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης με το φοιτητικό κίνημα, προσπαθώντας να επιβάλλει την επιλογή της, και επισείει τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος λόγω των καταλήψεων, βάζοντας στο παιχνίδι και τους πρυτάνεις.

Σήμερα πραγματοποιείται η έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων η οποία συγκαλείται κατόπιν πρότασης του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη. Ο υπουργός έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία υπογραμμίζει ότι με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο οι εξετάσεις των Πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις»

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Οι φοιτητές από την πλευρά τους, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις καταλήψεις, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας αναφέρουν: «Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα μας με ψέματα, απειλές και εκβιασμούς για «χαμένες εξεταστικές», τώρα επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή! Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις.

Αντιμετωπίζει τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνιζόμαστε για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, για φοιτητική μέριμνα, ως εγκληματίες. Στοχεύει να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την ανώτατη εκπαίδευση!

Είναι γελασμένη! Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών είμαστε αποφασισμένοι και απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Ότι και να κάνει η κυβέρνηση δεν μας τρομοκρατεί! Ο αγώνας μας δυναμώσει!


Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας!».


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.