Ομόφωνο «όχι» της εκκλησίας για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και αφορούσε στο πώς θα αντιδράσει η Ελλαδική Εκκλησία στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σύνοδος αποφάσισε ότι είναι αντίθετη με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια και στις 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί το σχετικό κείμενο στους ναούς.

«Κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, ενώ έγινε και συζήτηση μεταξύ των 82 Μητροπολιτών, οι οποίοι μετείχαν στην Ιερά Σύνοδο.

Η συνεδρίαση διήρκεσε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι, καθώς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή ομιλητών.

Για το νομοσχέδιο τοποθετήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μια νέα πραγματικότητα που πρόκειται να αλλοιώσει την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας, να εισαγάγει νέες μορφές οικογένειας, να κανονικοποιηθούν οι “εκτροπές”».

Αμέσως μετά, την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, διαβάζοντας το ανακοινωθέν, για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και τις θέσεις της Εκκλησίας.


Πηγή:zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.