Πανελλαδική διαμαρτυρία μελισσοκόμων στα Φάρσαλα

 

 Πανελλαδική διαμαρτυρία μελισσοκόμων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Φάρσαλα, με την συμμετοχή εκπροσώπων από 12 συλλόγους της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο.

Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης με 150 μελισσοκόμους με 50 οχήματα διαμαρτυρόμενοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού και διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις ισάξιες  με των άλλων αγροτών, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου κ.α.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν μελισσοκόμοι από τους συλλόγους Έβρου, Σερρών, Χαλκιδικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Λαμίας, Αν. Αττικής, Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων και των Φαρσάλων.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Τα αιτήματα που κατέθεσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Φαρσάλων και θα προστεθούν σε αυτά των συναδέλφων τους.

1) Άμεση βοήθεια όλων των μελισσοκόμων για την μειωμένη παραγωγή λόγω κλιματικής αλλαγής

2) Ένταξη του κλάδου της μελισσοκομίας ως επάγγελμα λειτούργημα για την επικονίαση που κάνουμε και επιβράβευση ανά μελίσσι

3) Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ σε ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης, ξηρασίας και άλλων φαινομένων που επηρεάζουν την παραγωγή

4) Βιβλιάριο μελισσοκομίας και μητρώο από 1 μελισσοσμήνος

5) Έλεγχος εισαγωγών μελιών με το παράδειγμα των κτηνοτρόφων εισροών εκροών. Όπως και έλεγχος λιμανιών και από τα σύνορα

6) Πληρωμή από τους εμπόρους όπως των ευπαθών προϊόντων

7) Οι πλημμυροπαθείς να λάβουν 84€/κυψέλη όπως είχε υποσχεθεί ο Υπουργός στην περιφέρεια κατά την συνάντησή τους.

8)Ότι ισχύει για τους κτηνοτρόφους τα ίδια να ισχύουν και για την μελισσοκομία: ζωοτροφές, αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου, σχέδια βελτίωσης και άλλα.

 ypaithros.gr

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.