Αντιπρόσωποι αυτοκινήτων κατά της κυβέρνησης για την στήριξη στα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ!!


 


 

Ο προβληματισμός γύρω από την ταχεία προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται πως αρχίζει να εντείνεται, καθώς την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, περίπου 5.000 αντιπρόσωποι αυτοκινήτων από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, έστειλαν δεύτερη επιστολή στον πρόεδρο Joe Biden, ζητώντας του να "πατήσει φρένο" στη σχετική πολιτική που ακολουθεί.

Συγκεριμένα, η επιστολή αφορά σε μια πρόταση της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency) που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Η ΕΡΑ είχε προτείνει τον Απρίλιο του 2023 αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων για τα αυτοκίνητα, με ένα σχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει την κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ στα επίπεδα του 67% της αγοράς έως το 2032.

Αυτό είχε οδηγήσει σχεδόν 4.000 αντιπροσωπείες τον περασμένο Νοέμβριο να στείλουν επιστολή με την οποία καλούσαν τον Biden να επανεξετάσει τους προτεινόμενους κανονισμούς, οι οποίοι, όπως υποστήριξαν, θα επέβαλαν μια μη ρεαλιστική στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρόεδρος και η κυβέρνησή του δεν έχουν ακόμη απαντήσει στην πρώτη επιστολή.

Και στις δύο επιστολές προς τον Biden πρωτοστάτησε ο Mickey Anderson, διευθύνων σύμβουλος της Baxter Auto Group, η οποία διαθέτει 20 αντιπροσωπείες στη Νεμπράσκα, το Κάνσας και το Κολοράντο που πωλούν μάρκες όπως Ford, Honda, Toyota και Volkswagen.

Ο Anderson υποστήριξε ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν είναι πρακτικά για πολλούς πελάτες στις ΗΠΑ, επικαλούμενος τις συνθήκες κρύου σε αρκετές Πολιτείες, που επηρεάζουν την απόδοση των μπαταριών των οχημάτων και προκαλούν απογοήτευση στους ιδιοκτήτες τους.

"Η ειρωνία εδώ είναι ότι αν οι κατασκευαστές ήταν πραγματικά ελεύθεροι να κατασκευάσουν τα αυτοκίνητα που προτιμούν σήμερα οι πελάτες, θα πουλούσαμε πολύ περισσότερα plug-in και υβριδικά", δήλωσε ο Anderson. Στην επιστολή που στάλθηκε στον πρόεδρο Biden, επισημαίνεται ακόμη η φορολογική πολιτική που ακολουθείται για τα ηλεκτρικά μοντέλα στις ΗΠΑ.

"Ο συνδυασμός λιγότερων φορολογικών κινήτρων, ανεπαρκών υποδομών φόρτισης και μειωμένης καταναλωτικής ζήτησης καθιστά το προτεινόμενο σχέδιο για ηλεκτρικά οχήματα εντελώς μη ρεαλιστικό", αναφέρεται στην επιστολή. "Περιμένετε να αναπτυχθεί η αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών εκτός του ελέγχου της Κίνας", προτρέπει την κυβέρνηση η επιστολή.

"Περιμένετε τις υποδομές φόρτισης για να υποστηριχθεί μια σημαντική αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Και περιμένετε τον Αμερικανό καταναλωτή να κάνει την επιλογή να αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα, με την πεποίθηση ότι είναι προσιτά και δεν θα τον καθηλώσουν λόγω έλλειψης σταθμών φόρτισης". Από την πλευρά της κυβέρνησης, σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι πολιτικές του Biden "αναπτύσσουν την εγχώρια βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων".

Αν και το σχέδιο της ΕΡΑ δεν επιβάλλει μια συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως εκείνη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά επιτρέπει στους κατασκευαστές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις π.χ. ακόμη και βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Εθνική Ένωση Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων υποστηρίζει ότι η πρόταση πηγαίνει "πολύ μακριά, πολύ γρήγορα" και καλεί τις ρυθμιστικές αρχές να υιοθετήσουν μια "πιο ρεαλιστική, φιλική προς τον καταναλωτή προσέγγιση για την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων".


Πηγή: topgeargreece.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.