Οι αγρότες κατέλαβαν συμβολικά την ΕΟ στον Πλατύκαμπο – Φωτιά έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία


Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος παραγωγής, με τα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη να ενισχύονται. Ιδιαίτερα καταγγελτικός ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων Παναγιώτης Πεβερέτος μιλώντας στο Mega όσον αφορά τις τελικές τιμές στα γαλακτοκομικά και τα τυροκομικά ενώ οι επιχειρήσεις μείωσαν τις τιμές αγορά του γάλακτος από τους παραγωγού.

Στο μεταξύ, την Εθνική Οδό έκλεισαν το μεσημέρι της Δευτέρας για λίγα λεπτά οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Σύμφωνα με το Larissanet.gr, οι αγρότες μετά από διαβουλεύσεις που είχαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και την άρνηση αυτών να τους επιτρέψουν την άνοδο στην Εθνική Οδό, κινήθηκαν πεζή και κατέλαβαν μέρος του οδοστρώματος.

Οι αγρότες τόνισαν ότι δεν επιθυμούν να έρθουν σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Ευχαρίστησαν τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν έριξαν χημικά και δεν ήρθαν σε σύγκρουση.

Ανέφεραν ότι δεν θέλουν να κλείσουν δρόμους, απλά να δείξουν την πρόθεσή τους, ζητώντας συνάντηση με το Μαξίμου κι όχι με υπουργούς γιατί θεωρούν πως τα προβλήματα δεν μεταφέρονται σωστά.

Φωτιά έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία
Ξέφυγε η κατάσταση κατά τη πράγματα στη διαμαρτυρία των αγροτών από το μπλόκο της Ανθήλης, έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Στερεάς στη Λαμία, το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1).

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με την Προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ Χαρά Ζησίμου, ακολούθησε νέα διαμαρτυρία με απόθεση άχυρου στην είσοδο του Οργανισμού, στο οποίο έβαλαν φωτιά.

Οι φλόγες πολύ γρήγορα φούντωσαν με τους καπνούς να πνίγουν τον περιβάλλοντα χώρο, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που είναι ακριβώς δίπλα, άμεσα με τέσσερις πυροσβέστες, προχώρησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όπως σημείωναν οι άνθρωποι του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη μοναδική είσοδο – έξοδο της Υπηρεσίας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια τους.

Στο σημείο, λόγω της κινητοποίησης, υπήρχε και αστυνομική δύναμη και έγινε τουλάχιστον μία προσαγωγή.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


 


 Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.