τρομος στις ΗΠΑ.. οι κανίβαλοι δενδροβάτραχοι πρεπει να σκοτωνονται αμα τους δει καποιοςΤρομος στις ΗΠΑ.. οι κανίβαλοι δενδροβάτραχοι πρέπει να σκοτώνονται αμα τους δει κάποιος

Οι κανίβαλοι δενδροβάτραχοι από την Κούβα εισβάλλουν τάχιστα σε περιοχές των ΗΠΑ και οι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή προτρέπουν όσους τους δουν να τους σκοτώσουν επί τόπου.

Επί ποδός έχουν τεθεί οι Αρχές στις ΗΠΑ εξαιτίας των δενδροβατράχων από την Κούβα που τρώνε ενδημικά είδη της Βόρειας Αμερικής προξενώντας «οικολογικά προβλήματα». Το μέγεθος της ανησυχίας είναι τέτοιο που οι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή παροτρύνουν τους ανθρώπους «να τους σκοτώνουν» επί τόπου.

Οι βάτραχοι που πήραν το προσωνύμιο κανίβαλοι γιατί τρώνε άλλους βατράχους εκκρίνουν επίσης από το δέρμα τους ένα υγρό όταν κάποιος τους αγγίζει που προκαλεί ερεθισμό. Το πρόβλημα είναι ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη τι μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό ή στα ζώα αυτό το υγρό, σύμφωνα με την dailymail.

Οι κανίβαλοι δενδροβάτραχοι έφτασαν από την Κούβα και τις Μπαχάμες στις ΗΠΑ μέσω της Φλόριντας. Ωστόσο οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πόσο θα εξαπλωθούν. Βιολόγοι ανέφεραν ότι ορισμένοι έχουν φτάσει έως το Τενεσί και αναπτύσσουν στρατηγικές για να επιβιώσουν την περίοδο του χειμώνα.

Έχουν μάθει να προστατεύονται
Ο βιολόγος Άγριας Ζωής του Τμήματος Φυσικών Πόρων της Τζόρτζια Daniel Sollenberger, που ειδικεύεται στη μελέτη ερπετών και αμφιβίων, δηλώνει πως «ένα πράγμα που έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται» είναι ο τρόπος που ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τα υλικά «τα οποία χτίζουμε τα σπίτια μας».  Επίσης, πρόσθεσε πως είναι γνωστό ότι «κρύβονται σε κουτιά μετασχηματιστών». Εξηγεί πως «είναι πιο ζεστά λόγω της αντίστασης του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο μόνος γνωστός «αναπαραγωγικός πληθυσμός» κουβανικών δενδροβατράχων στη Τζόρτζια βρίσκεται στο νησί Jekyll, 50 μίλια βόρεια της Φλόριντα.

Οι κανίβαλοι δενδροβάτραχοι έχουν αποδειχθεί ικανοί στη μετανάστευση

Η Αρχή που έχει αναλάβει τη διαχείριση του «Jekyll Island State Park», ενθάρρυνε τους επισκέπτες να βοηθήσουν στην παρακολούθηση του κουβανέζικου βάτραχου δίνοντας τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω τηλεφωνικής τους γραμμής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι κανίβαλοι δενδροβάτραχοι έχουν αποδειχθεί ικανοί στη μετανάστευση, σύμφωνα με τον Sollenberger, αφού κρύβονται σε αποστολές οικιακών φυτών και βλάστησης.

Ο βιολόγος εξήγησε ότι κάτοικοι σε παράκτιες πόλεις, όπως η Σαβάνα της Τζόρτζια, έχουν δει κανίβαλους βατράχους που «αναπαράγονται σε λιμνούλες και τάφρους». Βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτοί οι βάτραχοι θα μετακινηθούν προς τα δυτικά των ΗΠΑ.
 ΙΝ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.