Τι κρύβει το δοχείο δειγμάτων από τον Bennu, που μόλις άνοιξε η NASA;


 

 
Μετά από αναμονή άνω των 3,5 μηνών, οι επιστήμονες της NASA άνοιξαν με επιτυχία το καπάκι του δοχείου δειγμάτων του διαστημικού σκάφους OSIRIS-REx, αποκαλύπτοντας πέτρες και χώμα που συλλέχθηκαν από τον αστεροειδή Bennu. Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή, επιτρέποντας στην ομάδα να προχωρήσει στην αποσυναρμολόγηση του δοχείου Touch-and-Go Sample Acquisition Mechanism (TAGSAM).

Η κεφαλή του TAGSAM, η οποία περιείχε το μεγαλύτερο μέρος του δείγματος, αποτέλεσε μια πρόκληση, καθώς παρέμενε ερμητικά σφραγισμένη με δύο επίμονες βίδες. Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η ομάδα ανέπτυξε δύο νέα πολυμερή εργαλεία σχεδιασμένα να λειτουργούν μέσα στον περιορισμένο χώρο του δοχείου, εξασφαλίζοντας την ελάχιστη επίγεια μόλυνση.
Ο αστρονόμος Dante Lauretta του Εργαστηρίου Σελήνης και Πλανητών του Πανεπιστημίου της Αριζόνα εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το επίτευγμα, τονίζοντας την αφοσίωση και την εφευρετικότητα της ομάδας. Με το δοχείο ανοιχτό, τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ανάκτηση, τη διαίρεση και τη διανομή των δειγμάτων αστεροειδών σε επιστημονικές ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Η επιτυχία του OSIRIS-REx, που τώρα μετονομάστηκε σε OSIRIS-APEX, υπογραμμίζει τη δέσμευση της NASA για την προώθηση της κοσμικής κατανόησης. Το διαστημικό σκάφος, αφού άφησε το δείγμα του Bennu, βρίσκεται καθ’ οδόν προς έναν άλλο αστεροειδή, τον Apophis, με προγραμματισμένο ραντεβού το 2029, συνεχίζοντας το ταξίδι της ανθρωπότητας για ανακαλύψεις στο διάστημα.

Η NASA θέλει να “σαρώσει” με σμήνος μικροσκοπικών ανιχνετρών τον Proxima Centauri

  
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.