Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


Ο 81χρονος πολιτικός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του το βράδυ της Τρίτης - Για 50 χρόνια πρωταγωνίστησε στην γερμανική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή - Αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στην κρίση των μνημονίων - Το 1990 επέζησε δολοφονικής απόπειρας




Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας ο 81χρονος πολιτικός πέθανε στο σπίτι του βράδυ της Τρίτης. Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Σόιμπλε άφησε την τελευταία του πνοή «ειρηνικά» στις 8 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», ο Σόιμπλε έπασχε από καρκίνο εδώ και χρόνια, αλλά δεν ήθελε να το γνωστοποιήσει. Μόνο η οικογένειά του και οι πιο στενοί φίλοι του γνώριζαν για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του. Το βράδυ της Τρίτης, ο 81χρονος Χριστιανοδημοκράτης έχασε τελικά τη μάχη, ενώ κοιμόταν.

Ο Σόιμπλε είχε γεννηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου του 1942 στο Φράιμπουργκ. Σπούδασε νομική αλλά από νωρίς τον τράβηξε ο χώρος της πολιτικής, με τον ίδιο να εντάσσεται στο κόμμα CDU το 1965. O Σόιμπλε, ο οποίος ήταν βουλευτής στη Bundestag για 50 χρόνια, αφήνει πίσω του την 80χρονη σύζυγό του Ίνγκεμποργκ, τέσσερα παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Είχε τεράστια αδυναμία στην σύζυγο του, την οποία παντρεύτηκε το 1969.

Η πολιτική ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή στη ζωή του Σόιμπλε καθώς ο πατέρας του, Καρλ, ήταν οργανωμένος στο CDU και μέλος της βουλής στη Βάδη. Πολιτικός ήταν και ο μικρότερος αδελφός του, Τόμας, ο οποίος υπηρέτησε για 13 χρόνια στη θέση του υπουργού στην κυβέρνηση του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης πριν να αφήσει την τελευταία του πνοή το 2013 μετά από καρδιακή προσβολή. 

Ο κορυφαίος πολιτικός του CDU, Τόμας Στρομπλ ήταν γαμπρός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η σύζυγός του -κόρη του Σόιμπλε- Κριστίν, ήταν επικεφαλής προγράμματος στο γερμανικό κρατικό δίκτυο «ARD».

Όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Σόιμπλε σημάδεψε την ιστορία της Γερμανίας όσο λίγοι άλλοι πολιτικοί. Το 1972 εκλέχθηκε βουλευτής για πρώτη φορά με το CDU, ενώ ως υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ είχε διαπραγματευτεί την επανένωση της Γερμανίας.

Στο κόμμα του ο Σόιμπλε θεωρείτο ένας από τους συντηρητικούς πολιτικούς, αλλά πίσω από τις κουρτίνες οι λέξεις του είχαν πάντα ειδικό βάρος. Ο ίδιος ήταν που από νωρίς είχε απευθύνει κάλεσμα για συμμαχίες με άλλα κόμματα, όπως οι Πράσινοι, δηλώνοντας το 207 ότι «το μαύρο-πράσινο δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά είναι μια επιλογή».

Τον Οκτώβριο του 1990 ο Σόιμπλε είχε δεχθεί επίθεση με πυροβολισμούς από έναν ψυχικά άρρωστο άνδρα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης με αποτέλεσμα έκτοτε να χρησιμοποιεί με αναπηρικό αμαξίδιο.











Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.