Συμφωνία μεταξύ Βολιβίας-Ρωσσίας για την εκμετάλλευση λιθίου


 

 
Η Βολιβία, μια από τις χώρες με τα υψηλότερα αποθέματα λιθίου παγκοσμίως, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας επένδυσης ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων με τη δημόσια εταιρεία της Ρωσίας, Uranium One.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπεται η ίδρυση ενός πιλοτικού εργοστασίου για την εξόρυξη λιθίου, το οποίο αποτελεί καίριο στοιχείο για την κατασκευή μπαταριών αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών συσκευών. Η εγκατάσταση του εργοστασίου θα γίνει σε αλυκές στο νότιο τμήμα της χώρας, προκειμένου να υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση. Το εργοστάσιο-πιλότος «θα παράγει 1.000 τόνους» ανθρακικό λίθιο την πρώτη χρονιά και στη συνέχεια 14.000 τόνους τον χρόνο.

Η Uranium One, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία του ρωσικού κολοσσού της πυρηνικής ενέργειας Rosatom, θα φέρει το σύνολο του κόστους της επένδυσης στη Βολιβία μέχρι το 2025, καλύπτοντας, δηλαδή, το ποσό των 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σημειώνεται πως η Βολιβία διαθέτει επαληθευμένα κοιτάσματα λιθίου, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα μεγαλύτερα του κόσμου και υπολογίζεται πως φτάνουν τα 23 εκατομμύρια τόνους. Μαζί με τη Χιλή και την Αργεντινή, σχηματίζουν το «τρίγωνο του λιθίου», το μεγαλύτερο κοίτασμα στον πλανήτη.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις,

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.