Στήριξη Σολτς στην Αλβανία: Να προχωρήσει η ένταξή της στην ΕΕΣτήριξη Σολτς στην Αλβανία: Να προχωρήσει η ένταξή της στην ΕΕ

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στήριξε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και πρότεινε σήμερα στη Βουλή ακόμη και τη μέθοδο της λήψης αποφάσεων με την διαδικασία της ειδικής πλειοψηφίας.

Μπορεί οι δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου να είναι πιο «γενικές» για όλα τα βέτο, όμως η αναφορά στην Αλβανία ως παράδειγμα «φωτογραφίζει» τις τελευταίες εξελίξεις και την απειλή της Αθήνας για βέτο εάν δεν υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη.

Ο Όλαφ Σολτς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση στην ενταξιακή διαδικασία σημειώνοντας «είναι ο καιρός να δούμε όλοι τη μεγάλη εικόνα - και αυτό ισχύει τόσο για τις υποψήφιες χώρες όσο και για τα κράτη - μέλη της ΕΕ».

Τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των ενταξιακών διαδικασιών και της λήψης αποφάσεων με ειδική πλειοψηφία, ακόμη και στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας.

«Όταν μια χώρα έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση της Αλβανίας, πρέπει αυτό να αναγνωρίζεται, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος για εκτεταμένες συνέπειες συνολικά στη διαδικασία διεύρυνσης, κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε», δήλωσε μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.