Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες όλοι οι αγώνες



Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες όλοι οι αγώνες

Τη δέσμη των μέτρων κατά της οπαδικής βίας, που αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, το Σάββατο,  ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Aνακοινώσεις:
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που προέκυψαν μετά την -υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη- σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών του περασμένου Σαββάτου (9/12). Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024, ενώ θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β`, που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της SL2.

Παράλληλα, ο κ Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι το μέτρο «κεκλεισμένων των θυρών», θα ισχύσει κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, σημειώνοντας μάλιστα, ότι η πρώτη σχετική απόφαση αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Έως 12 Φεβρουαρίου θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης προκειμένου να εξεταστεί η παράταση της εφαρμογής της σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ενδεικτικά μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η πλήρωση των ακολουθών προϋποθέσεων:

Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της uefa στο σύνολο των γηπέδων της super league 1
Ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές
Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδιο φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη:
«Ένας νέος άνθρωπος 31 ετών συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από μια δολοφονική ενέργεια, μια πράξη ωμής οπαδικής βίας.

Επαναλαμβάνουμε, για ακόμα μια φορά, την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στην οικογένειά του και ευχόμαστε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία γιατί, μέσα από τις άμεσες, επαγγελματικές και αποτελεσματικές ενέργειές της, συνελήφθη ο καθ’ ομολογίαν φυσικός αυτουργός του φρικτού αυτού εγκλήματος. Δυστυχώς και μέσα από αυτή την υπόθεση αναδεικνύεται ότι πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς όλων αυτών των πράξεων πολλές φορές κρύβονται ένας ή και περισσότεροι ηθικοί αυτουργοί, εκείνοι που τους υποθάλπουν αλλά και όσοι τους ανέχονται.

Η δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού δεν είναι το πρώτο περιστατικό ακραίας οπαδικής βίας.
 Εδώ και πολλά χρόνια, εγκληματίες με τον μανδύα του οπαδού τελούν βαριά κακουργήματα, τραυματίζοντας σοβαρά και σκοτώνοντας.

Γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε απόλυτα την οργή της κοινωνίας, όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών, μπροστά σε εικόνες που δεν παραπέμπουν σε αθλητισμό.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.