Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΜΙΛΕΪ ΔΗΛΩΝΕΙ:ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟ!!

 

 


  Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι δήλωσε πως το κλείσιμο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, μια κεντρική προεκλογική του υπόσχεση, «δεν είναι διαπραγματεύσιμο θέμα».

Ο Μιλέι ή αλλιώς «ο Αργεντίνος Τραμπ» -όπως τον χαρακτηρίζουν- βρίσκεται σε προσπάθεια συγκρότησης της οικονομικής του ομάδας ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Μιλέι επιλέγει ένα πιο μετριοπαθές υπουργικό συμβούλιο από ό,τι αναμενόταν


Ο Οσβάλντο Τζιορντάνο, οικονομολόγος από τη σημαντική επαρχία Κόρντομπα, θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στον Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας, γνωστού ως ANSES.

Αυτός ο οργανισμός αποτελεί κλειδί για την υλοποίηση των υποσχέσεων του προεδρικού υποψηφίου Μιλέι, ο οποίος έχει δεσμευτεί να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες και να επανεξετάσει τη βοήθεια.
Πρόκειται για μια αλλαγή από ένα προηγούμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο Μιλέι θα διόριζε έναν στενό σύμμαχό του ως επικεφαλής του οργανισμού.

Ο επόμενος επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πετρελαίου YPF, θα είναι ο Οράσιο Μαρίν, που είναι στέλεχος ιδιωτικής εταιρίας ενέργειας.

Ο Μιλέι βρίσκεται μπροστά σε σημαντικά εμπόδια στην υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων του για ριζικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν τη δολαριοποίηση της οικονομίας, το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας και την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων όπως η YPF.

Είναι μεταρρυθμίσεις που θα χρειαστούν αρκετό χρόνο, έαν καταφέρουν να γίνουν τελικά.

Ο συνασπισμός, παρότι διαθέτει περιορισμένο αριθμό εδρών στο Κογκρέσο και δεν έχει κανέναν επαρχιακό κυβερνήτη, αντιμετωπίζει την πρόκληση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πιο συμβατικού συντηρητικού συνασπισμού. Η δημόσια υποστήριξη όμως, από αυτόν τον συνασπισμό ήταν καθοριστική για τη νίκη του Μιλέι στον δεύτερο γύρο των πρόσφατων εκλογών.

ΣΣ :ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ,,,ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΤΟΥΝ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗΝ ....

ΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ  ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.