Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις ζημιές που υπέστη το αντιτορπιλλικό "ΒΕΛΟΣ"


 


 Μετά την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ,Νίκου Δένδια ο οποίος ζήτησε να γίνει έρευνα για το «Βέλος» έρχονται οι εισαγγελικές Αρχές για να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος».

Το «τσουνάμι» της αναζήτησης ευθυνών προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ζούγκλας» η οποία έφερε στο φως την αδιαφορία για το πλοίο – μνημείο της αντίστασης κατά της Χούντας.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής ζήτησε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: πλημμελής διατήρηση μνημείου, φθορά μνημείου, φθορά πράγματος ιστορικής σημασίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (τα πρώτα δύο εμπίπτουν στο Νόμο Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Επίσης, ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθούν και όσα είχαν γίνει και πριν λίγους μήνες όταν και πάλι είχε προκληθεί ένα μικρότερο ρήγμα στο «Βέλος» στο σημείο όπου βρισκόταν, κάτι το οποίο αποκάλυψε η «Ζούγκλα» με το δημοσίευμα για το «Βέλος».

Ο δικαστικός λειτουργός ζητεί να προσκομιστούν όλα τα έγγραφα που αφορούν στη συντήρηση και τον ελλιμενισμό του ιστορικού πλοίου, όπως επίσης η πραγματογνωμοσύνη για τις φθορές που υπέστη. Τα έγγραφα συντήρησης και ελλιμενισμού αναμένεται να αποτελέσουν «κλειδί» στη διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών, αναφέρουν πηγές της Εισαγγελίας.

Στο μεταξύ, το ιστορικό πλοίο, που λειτουργεί ως πλωτό μουσείο, μεταφέρθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε ασφαλές σημείο στην προβλήτα 2 του λιμένα Θεσσαλονίκης.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.