Η τεχνητή νοημοσύνη υπό εξέταση στην σύνοδο AI Safety Summit που πραγματοποιείται στο Λονδίνο!Πολιτικοί και εταιρείες εξετάζουν τους κινδύνους


 


 

Ερευνητές και ηγέτες της τεχνολογίας και της πολιτικής θα συμμετάσχουν στη σύνοδο που πραγματοποιείται την Τετάρτη στο Λονδίνο για το πώς, ή ακόμα και το εάν, μπορούν να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την κοινωνία από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Το AI Safety Summit είναι μια πρωτοβουλία του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, η οποία θέλει να αναδείξει τη χώρα του ως μεσολαβητή ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα, σχολιάζει το Reuters.

Η λίστα των 100 και πλέον καλεσμένων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Έλον Μασκ και τον Σαμ Όλτμαν, διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI που άνοιξε τη μεγάλη συζήτηση λανσάροντας πέρυσι το ChatGPT, παράδειγμα μιας τεχνολογίας που παράγει κείμενα, εικόνες και άλλο περιεχόμενο με βάση τις οδηγίες του χρήστη.

Τα συστήματα αυτά είναι γνωστό ότι ενίοτε δίνουν αναξιόπιστες απαντήσεις και αναπαράγουν τις κοινωνικές προκαταλήψεις των δεδομένων με τα οποία εκπαιδεύονται.

Ορισμένοι αμφιβάλλουν για το κατά πόσο η Βρετανία μπορεί να επηρεάσει τη συζήτηση την ώρα που η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η G7 υλοποιούν δικές τους πρωτοβουλίες.

Ωστόσο η σύνοδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Μπλέτσλεϊ Παρκ όπου η Βρετανία αποκωδικοποιούσε τις επικοινωνίες της ναζιστικής Γερμανίας τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, εξασφάλισε ως καλεσμένους την αμερικανίδα αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , τον υπουργό Τεχνολογίας της Κίνας και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η βρετανίδα υπουργός Τεχνολογίας Μιζέλ Ντόνελαν δήλωσε ότι «οι σωστοί άνθρωποι με τη σωστή ειδίκευση» θα καθίσουν στο τραπέζι για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της ΑΙ.

Η Κίνα θα είναι βασικός εταίρος των συνομιλιών, δεδομένου του ρόλου της χώρας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ΑΙ, αν και ορισμένοι βρετανοί βουλευτές εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη συμμετοχή της.

Η αμερικανίδα πρεσβευτής στη Βρετανία Τζέιν Χάρλιν διευκρίνισε ότι το Πεκίνο προσκλήθηκε από τη Βρετανία.

Η ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνει συζητήσεις για το πώς τα συστήματα ΑΙ μπορεί να γίνουν εργαλείο στα χέρια τρομοκρατών για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, καθώς και το ενδεχόμενο η τεχνητή νοημοσύνη να ξεπεράσει την ανθρώπινη και να φέρει παγκόσμιο χάος.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.