Εμπάργκο όπλων στην Κολομβία από το Ισραήλ.Ο λόγος, η άρνηση του προέδρου να καταδικάσει την Χαμάς


 


 Η ισραηλινή κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή όλων των πωλήσεων αμυντικού εξοπλισμού στην Κολομβίασε απάντηση της απόφασης  του Προέδρου της Κολομβίας, Gustavo Petro να αρνηθεί να καταδικάσει τις πρόσφατες επιθέσεις της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική αν σκεφτούμε ότι η Κολομβία αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ στην Λατινική Αμερική.

Ο Κολομβιανός Πρόεδρος σημείωσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ότι «η τρομοκρατία σκοτώνει αθώα παιδιά στην Παλαιστίνη» ενώ σε άλλες δημοσιεύσεις, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι μετέτρεψε τη Γάζα σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Επίσης έγραψε πως η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα αποτελεί «γενοκτονία» και απείλησε να διακόψει τις σχέσεις της χώρας του με την Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ μετά από αυτές τις δηλώσεις κατηγόρησε τον πρόεδρο της λατινικής χώρας ότι «έθετε σε κίνδυνο τις ζωές των Εβραίων και ενθαρρύνει τις φρικτές ενέργειες του τρομοκρατικού κινήματος Χαμάς» αφού συνέκρινε τις πρακτικές του Ισραήλ με τον «ναζισμό» και σήμερα ήρθε η αναστολή στην πώληση αμυντικού υλικού.

Η Κολομβία διατηρεί στενή σχέση με το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες και η νέα εξέλιξη έχει τον κίνδυνο να αφήσει χωρίς αεροπορία την χώρα καθώς  η χώρα της νότιας Αμερικής έχει αποκτήσει 24 μαχητικά αεροσκάφη Kfir – εξοπλισμένα με ισραηλινούς πυραύλους και βόμβες.

Εκτός αυτών η Κολομβία έχει προμηθευτεί τυφέκια Galil αλλά και πυραύλους Spike για το Στρατό και τα ελικόπτερα της Αεροπορίας ενώ ήταν υποψήφια χώρα για την προμήθεια ακόμα και MERKAVA!

Τελευταία το υπουργείο Άμυνας σχεδίαζε την απόκτηση του εξελιγμένου αντιαεροπορικού συστήματος Barak MX αλλά η εκλογή του νέου Προέδρου τον Αύγουστο του 2022 έχει αλλάξει πολλά από αυτά τα σχέδια.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.