Τέμπη: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕΒρήκαν κάποιους να ρίξουν την ευθύνη και φυσικά να αθωωθούν μιας και όσποι γνώριζαν αλλά αρνήθηκαν να συγκαλύψουν το έγκλημα είχαν πανομιότυπα τροχαία δυστυχήματα.... Οπότε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο; Μα αυτός που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ διευθύνων σύμβουλος!!! Ξέρουν καλά τη δουλειά τους...
Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ την περίοδο 2018 – 2019.

Στον συγκεκριμένο πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ είχε ασκηθεί για την τραγωδία στα Τέμπη ποινική δίωξη για το κακούργημα της «διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως».
Ακόμη, διώκεται και για τα πλημμελήματα της «ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως».
Η δίωξη αφορά στη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και τα συστήματα σηματοδότησης.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, τα συγκεκριμένα συστήματα σύμφωνα και με τα πορίσματα πραγματογνωμόνων, δεν λειτουργούσαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 οπότε συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι.

Την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο Κώστας Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του ΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σπηλιόπουλος είχε τοποθετηθεί δημόσια για τη δίωξή του μόλις αυτή έγινε γνωστή στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.