Νέες απειλές του Ιράν - Νεκροί 1.400 Ισραηλινοί και 2.670 Παλαιστίνιοι


 


 Τουλάχιστον 2.670 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Ακόμα, περισσότεροι από 9.600 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ενώ περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας το Ισραήλ πραγματοποίησε περαιτέρω βομβαρδιστικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας. Προέτρεψε επίσης όλους στη βόρεια Γάζα να κατευθυνθούν νότια, ενώ το τελεσίγραφο προς τους αμάχους για εκκένωση εξέπνευσε.

Η τραγωδία συνεχίζεται, καθώς έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 50 οικογένειες στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σβηστεί από το ληξιαρχείο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Όλα τα μέλη των οικογενειών αυτών σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, ανέφερε το υπουργείο.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο, λόγω του συντριπτικού αριθμού των θυμάτων και της έλλειψης χώρου στα τοπικά νεκροταφεία, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων της Γάζας, λέει η παλαιστινιακή πολιτική άμυνα.


Το Ισραήλ άνοιξε ξανά την παροχή νερού στη Γάζα, ύστερα από μία εβδομάδα αποκλεισμού, όπως μετέδωσε το Sky News. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν είπε σε συνέντευξή του στο CNN ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν ότι το δίκτυο λειτουργεί και πάλι την τελευταία ώρα.

Ωστόσο, ορισμένοι Παλαιστίνιοι στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα καταγγέλλουν ότι πρόκειται για «διαφημηστικό κόλπο» και υποστηρίζουν ότι η ισραηλινή απόφαση να ανανεώσει την παροχή νερού σε περιοχές της νότιας Γάζας θα πρέπει να ληφθεί με προσοχή.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα διαφημιστικό κόλπο και τεχνική για απόσπαση προσοχής. Πολύ λίγοι άνθρωποι θα πάρουν νερό στην πραγματικότητα. Η εστίαση αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι στα τρόφιμα και τα καύσιμα για ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε ο Ρεφάατ Αλ Αρέρ, συγγραφέας από τη Γάζα.
Επικίνδυνη κλιμάκωση στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο

Η ένταση αυξάνεται επικίνδυνα στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου πληθύνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στην λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για τοπική κλιμάκωση του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς. Στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο, οι ανταλλαγές πυρών και από τις δύο πλευρές των συνόρων και οι απόπειρες διείσδυσης στο Ισραήλ ενόπλων Παλαιστινίων συμμάχων της Χεζμπολάχ πληθαίνουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίτερα, πολεμικά ελικόπτερα της ισραηλινής Πολεμικής Αροπορίες πραγματοποίησαν επίθεση σε στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, κοντά στα σύνορά των δύο χωρών.
Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για κλιμάκωση εάν δεν σταματήσει η «επιθετικότητα»

Το Ιράν είπε στο Ισραήλ ότι άλλες χώρες της περιοχής είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση εάν δεν σταματήσει την «επιθετικότητά» του κατά του παλαιστινιακού λαού.

Ο Hossein Amir-Abdollahian, υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars δήλωσε: «Εάν οι σιωνιστικές επιθέσεις δεν σταματήσουν, το δάχτυλο όλων των πλευρών της περιοχής είναι στη σκανδάλη».

Κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, και του εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, το Ιράν προειδοποίησε ότι «μια χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα θα μπορούσε να κλιμακώσει τις συγκρούσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».


Κοινή δήλωση των «27» της ΕΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Να αποτραπεί η περιφερειακή κλιμάκωση

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη Χαμάς και τις βάναυσες και αδιάκριτες τρομοκρατικές επιθέσεις της σε ολόκληρο το Ισραήλ και εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τις απώλειες ζωών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τρόμο» τονίζουν τα 27 κράτη - μέλη στη δήλωσή τους που αντικατοπτρίζει την κοινή θέση σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Οι 27 τονίζουν « έντονα το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το ανθρωπιστικό και το διεθνές δίκαιο απέναντι σε τέτοιες βίαιες και αδιάκριτες επιθέσεις» υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα «τη σημασία της διασφάλισης της προστασίας όλων των αμάχων ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».

Παράλληλα, η ΕΕ καλεί τη Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως όλους τους ομήρους χωρίς καμία προϋπόθεση και επαναλαμβάνει τη σημασία της παροχής επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας. Επισημαίνεται ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να υποστηρίζει τους αμάχους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στη Γάζα σε συντονισμό με τους εταίρους, διασφαλίζοντας ότι δε γίνεται κατάχρηση της βοήθειας από τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι 27 τονίζουν ότι «είναι κρίσιμο να αποτραπεί η περιφερειακή κλιμάκωση».

Επίσης, η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη σε μια διαρκή και βιώσιμη ειρήνη που βασίζεται στη λύση των δύο κρατών μέσω ανανεωμένων προσπαθειών στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

«Υπογραμμίζουμε την ανάγκη ευρείας συνεργασίας με τις νόμιμες παλαιστινιακές αρχές καθώς και με περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης» καταλήγει η κοινή δήλωση.
Νέο μήνυμα Μπλίνκεν: Στηρίζουμε το Ισραήλ αλλά δεν θέλουμε απώλειες αμάχων

Νέες δηλώσεις για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, υπενθυμίζοντας τη στήριξή του στο Ισραήλ, επαναλαμβάνοντας όμως ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν τις απώλειες αμάχων.

Με το Ισραήλ να είναι έτοιμο για τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε και πάλι ότι προέχει να προστατευτούν οι άμαχοι.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.