ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΞΕΧΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


 


  Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα καλούνται να οπλιστούν με υπομονή οι οδηγοί, καθώς η κίνηση στους δρόμους είναι απελπιστική από νωρίς το πρωί, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα Μεταφοράς. Ειδικότερα, αυτήν την ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστοι

Με κεντρικό σύνθημα «Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης», η ΑΔΕΔΥ, καθώς και εργατικά σωματεία, συγκεντρώθηκαν μετά τις 10:30 στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποιεί στο Σύνταγμα και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτώντας, επίσης, την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν από τις 10:30, στην πλατεία Συντάγματος, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και μαζικοί φορείς με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική».

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του.
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω των συγκεντρώσεων. η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Έτσι, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Ωστόσο, εκτός από το κέντρο της Αθήνας, μποτιλιάρισμα καταγράφεται και στην Αττική Οδό, όπως θα δείτε στις σχετικές ανάρτησεις της εταιρείας παρακάτω:

    Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο:
    5'-10' από Μεταμόρφωση έως Ηράκλειο,
    5'-10' στην έξοδο για Λαμία.

    Καθυστερήσεις 10'-15' στην έξοδο για Λαμία στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
    — Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) September 21, 2023

    Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο:
    15'-20' από Δημοκρατίας έως Ηράκλειο,
    15'-20' στην έξοδο για Λαμία.

    Καθυστερήσεις 5'-10' στην έξοδο για Λαμία στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
    — Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) September 21, 2023

    Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο:
    20'-25' από Φυλής έως Ηράκλειο,
    10'-15' στην έξοδο για Λαμία.

    Καθσυτερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα:
    5'-10' από Πλακεντίας έως Κηφισίας (Περιφερειακή Υμηττού)
    5'-10' στην έξοδο για Λαμία.
    — Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) September 21, 2023

Απεργία 21/09 σε Μετρό, Ηλεκτρικό, λεωφορεία

Ένα μπάχαλο προκλήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με τη λειτουργία του Μετρό και των άλλων μέσων μεταφοράς την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις από τα σωματεία και τους εργαζομένους.

Εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία είχαν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας το πρωί και το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, κρίθηκε παράνομη, με τα λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας.

Τα τρόλεϊ παραμένουν στα ακινητοποιημένα, μιας και η απόφαση για το αν είναι νόμιμη ή μη η απεργία που κήρυξαν θα κριθεί σε λίγες ώρες. Οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψουν σε λίγες ώρες στον δρόμο.

Ηλεκτρικός και Μετρό θα έχουν 24ωρη απεργία και το Τραμ θα κινείται μέχρι τις 13.30 και έπειτα οι συρμοί θα αποσυρθούν.
Ακυρώσεις δρομολογίων και τροποποιήσεις στον Προαστιακό

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν, την Πέμπτη (21/09), λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας – ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας – και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με τρίωρη στάση εργασίας [από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα]. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.