Επεισόδια στην Κύπρο σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό!!


 


 Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Λεμεσός στην Κύπρο, καθώς σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό που διεξήχθη στο λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής (1/9).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τα επεισόδια άρχισαν από το παραλιακό μέτωπο της πόλης και εξαπλώθηκαν στο κέντρο αυτής, ενώ καταγράφηκαν επιθέσεις σε μετανάστες, με τουλάχιστον πέντε τραυματισμούς, βανδαλισμούς σε οχήματα και καταστήματα, ενώ σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία έγιναν κι δεκατρείς συλλήψεις.

 Οι οδομαχίες έγιναν μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, σημειώνει η ίδια πηγή με τις αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Κουκουλοφόροι, σημειώνεται, προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον δύο καταστήματα που φέρεται να ανήκουν σε αλλοδαπούς, ενώ κατέστρεψαν και τζαμαρίες ξενοδοχείου κι έβαλαν φωτιές σε κάδους για να στήσουν οδοφράγματα και παρουσιάζεται πως έκαψαν τουλάχιστον δύο οχήματα στο πέρασμά τους, ενώ πετούσαν μολότοφ κι έκαναν χρήση φωτοβολίδων.

Επιπλέον, επιτέθηκαν σε τουλάχιστον πέντε άτομα ξένης καταγωγής με την αστυνομία να επεμβαίνει κάνοντας χρήση κρότου – λάμψης και υπήρχε κι ένα όχημα Άιας, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους που κάλυπταν τα επεισόδια. Οι πολίτες που βρίσκονταν στο παραλιακό σημείο, αλλά και στο κέντρο έτρεχαν έντρομοι για να σωθούν.

Όπως και στην πρόσφατη αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στην Πάφο, πριν αρχίσουν τα επεισόδια, οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν συνθήματα εναντίον των μεταναστών, αλλά και των χειρισμών της κυπριακής κυβέρνησης. Σήμερα (2/9), στη Λεμεσό, είναι προγραμματισμένη νέα πορεία εναντίον του ρατσισμού.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.