Αυστηρή κριτική του Politico για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις βαρειές ευθύνες που φέρει για τις πυρκαγιές που κατακαίουν την Ελλάδα!!


 


 

 Αντί να σβήσει την μεγαλύτερη φωτιά στην Ευρώπη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους

 

 

«Η Ελλάδα αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους, καθώς η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη μαίνεται εκτός ελέγχου» αναφέρει το Politico σε εκτενές άρθρο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μάλιστα, αναφέρεται την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποποιηθεί τις ευθύνες για την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές.

Εδώ να προστεθεί ότι η φωτιά στον Έβρο μαίνεται σήμερα για 11η συνεχόμενη ημέρα!

Το Politico σε ένα άρθρο-κόλαφο επιτίθεται στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προσπαθεί «να εστιάσει την προσοχή του έθνους στην σύλληψη εμπρηστών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, παρά να αναγνωρίσει και να αποδεχθεί τις εγκληματικές ευθύνες της για την αδράνεια που επέδειξε για μία ακόμη φορά, με αποτέλεσμα να καταγράφεται στον Έβρο μια καταστροφή βιβλικών διαστάσεων λόγω των πυρκαγιών.

Όπως γράφει το άρθρο, «οι αρχές αναφέρουν ότι η αρχική φωτιά κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πιθανότατα πυροδοτήθηκε από κεραυνό. Όμως, ενώ ο θυμός μεγαλώνει για τις ανεπαρκείς προσπάθειες πρόληψης και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκλιπαρούν για ενισχύσεις, μεγάλο μέρος της Ελλάδας ασχολείται με το να βρει κάποιον να κατηγορήσει».

Προσθέτει σε αυτό το σημείο με αιχμές και για άλλους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων: «Κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί προσπάθησαν να εστιάσουν την προσοχή του έθνους στην σύλληψη εμπρηστών, με ορισμένους να διαδίδουν ακόμη και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το ποιος έβαλε τις φωτιές».

Το Politico παραθέτει την… έξαλλη εμφάνιση του Βασίλη Κικίλια και τις απειλές προς τους εμπρηστές, προσθέτοντας πως
η φωτιά στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγράψει ποτέ η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πληροφοριών για τις Πυρκαγιές των Δασών (EFFIS) από τότε που άρχισε να συλλέγει δεδομένα το έτος 2000.

«Είναι μόνο μία από τις πολλές πυρκαγιές που μαίνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σε ολόκληρη τη χώρα, οι πυρκαγιές έχουν ρημάξει τεράστιες εκτάσεις γης — περισσότερα από 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα φέτος μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το EFFIS».

Οι ειδικοί λένε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να «ανεβάσουν ταχύτητα» αναφορικά με τη διαχείριση των δασών ιδιαίτερα, καθώς οι πυρκαγιές εξαπλώνονται ιδιαίτερα γρήγορα σε μεγάλες εκτάσεις ξηρής βλάστησης.

Ωστόσο, όπως σχολιάζει το Politico «ενώ η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει αναγνωρίσει ότι πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες πρόληψης, η αντίδραση της τις τελευταίες εβδομάδες ήταν να αναζητήσει αποδιοπομπαίους τράγους».

Οι περισσότερες πυρκαγιές στην ΕΕ ξεκινούν λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας -είτε σκόπιμα είτε όχι. Όμως η έμφαση στο τι πυροδότησε τις πυρκαγιές, έχει προκαλέσει κριτική από τους ειδικούς.

Ο Βίκτορ Ρέσκο ντε Ντίος, καθηγητής δασικής επιστήμης στο ισπανικό Πανεπιστήμιο της Λέιντα, είπε ότι η εστίαση στο ποιος, ή τι ξεκίνησε την πυρκαγιά, επιτρέπει στις κυβερνήσεις να «ρίχνουν το φταίξιμο σε άτομα» αντί να βλέπουν τις αποτυχίες στην πολιτική τους.

 «Ενώ αν η συζήτηση είναι γύρω από το τι έκανε την εξάπλωση της πυρκαγιάς, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για το
ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των δασών – και σε αυτή την περίπτωση, η ευθύνη μπορεί να βαρύνει τους πολιτικούς», πρόσθεσε.

«Αυτός είναι ο λόγος που η συζήτηση συχνά μετατοπίζεται γρήγορα από τη διαχείριση των δασών, στο τι προκάλεσε την ανάφλεξη». 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.