Το Μπλακάουτ στις αερομεταφορές –Παραμενει .. Πρόβλημα και για την Ελλάδα



Το Μπλακάουτ στις αερομεταφορές –Παραμενει .. Πρόβλημα και για την Ελλάδα

Η  κατάρρευση στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που σημειώθηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, μπορεί να τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά το ντόμινο καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια συνεχίζεται. 

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα ταξιδιωτικό «αλαλούμ» που επηρεάζει τόσο τη χώρας μας, όσο και ολόκληρη την Ευρώπη.

Η διακοπή λειτουργίας του συστήματος άφησε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να εισάγουν χειροκίνητα τις διαδρομές των πτήσεων, αφού τα ψηφιακά συστήματά τους έπεσαν σε μια «δικτυακή» βλάβη του υπολογιστή.δεν εβλεπαν που πετανε τα αεροπλανα και ποια ειναι και ετσι ειχαν μια χειροκινητη εντελως διαδρομη και πολυ περιορισμενο αριθμο αεροπλανων για να μην γινει καποια συγκρουση ηη κακο,,,

Ακυρώθηκαν περίπου 1.200 πτήσεις
 ενώ χιλιάδες άλλες καθυστέρησαν, δημιουργώντας σύγχυση στους επιβάτες.

Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) δήλωσε στις 15:15 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Δευτέρας ότι «εντόπισε και αποκατέστησε» το τεχνικό πρόβλημα, αλλά αργότερα προειδοποίησε πως η αναστάτωση που ακολούθησε θα μπορούσε να διαρκέσει για μέρες. Η NATS επισήμανε επίσης ότι η βλάβη θα διερευνηθεί «πολύ διεξοδικά».

Η ευρωπαϊκή αρχή εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol προειδοποίησε για «πολύ μεγάλες» καθυστερήσεις, και τα αεροδρόμια τόσο εντός, όσο και εκτός Βρετανίας ενημέρωσαν τους επιβάτες να προετοιμαστούν για αναμονές και ακυρώσεις. Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν προς τη Βρετανία από ευρωπαϊκά αεροδρόμια δήλωσαν ότι τους είπαν να αναμένουν καθυστερήσεις αρκετών ωρών ή και περισσότερο.


Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβισμένοι
Παράλληλα, εκατοντάδες ήταν οι επιβάτες που έμειναν «εγκλωβισμένοι» σε ισπανικό νησί μετά από την τεχνική βλάβη, όπως γράφει το Sky News. Ήταν μεταξύ των χιλιάδων επιβατών που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό όταν οι πτήσεις τους ακυρώθηκαν.

Ο Marco McCool δήλωσε ότι περίπου 300 επιβάτες που επέστρεφαν από τα Γκραν Κανάρια στο Εδιμβούργο είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο σε «απολύτως σοκαριστικές» συνθήκες, χωρίς φαγητό, χωρίς διαμονή και χωρίς αρκετό νερό.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.