Νέες βάσεις σε ελληνικά νησιά δρομολογούν οι ΗΠΑ


Νέες βάσεις σε νησιά του Αιγαίου και επέκταση της γεωπολιτικής παρουσίας τους στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο δρομολογούν οι ΗΠΑ. 

Τροπολογία που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA), προβλέπει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά. 

Κατά πληροφορίες οι Αμερικανοί έχουν ήδη ξεχωρίσει δύο νησιά για τη δημιουργία βάσεων. Πρόκειται για τη Σκύρο και τη Λήμνο. Η Ουάσιγκτον, έχει ήδη ενισχυμένη παρουσία στην Ελλάδα με τις βάσεις στη Σούδα και στην Αλεξανδρούπολη. Η συζήτηση, πάντως, για διεύρυνση της αμερικανικής παρουσίας στη χώρα μας είχε ανοίξει από το 2018, επί θητείας του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όταν είχε ακουστεί μάλιστα και το όνομα της Καρπάθου, ως το νησί που θα φιλοξενούσε αμερικανικές βάσεις. 

Η υπερψήφιση της τροπολογίας για την Ελλάδα που κατέθεσε η βουλευτής Γκρέις Μενγκ στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη στους διαδρόμους του Κογκρέσου. 'Αλλωστε η δικομματική στήριξη που απολαμβάνει η επικαιροποιημένη αμυντική συμφωνία (MDCA) μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας είναι ευρέως γνωστή, με πολλούς νομοθέτες να βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο της περαιτέρω επέκτασης και διεύρυνσης της.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.