Πτώση για όγδοη ημέρα ο χρυσός, το χειρότερο σερί σε πάνω από έξι χρόνια

.

Υποχώρησαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, συμπληρώνοντας οκτώ διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε πάνω από έξι χρόνια καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα και το ενισχυμένο δολάριο συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 6,90 δολ. ή 0,4% και έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου στα 1.928,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Με οκτώ διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις το πολύτιμο μέταλλο έχει καταγράψει το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Μάρτιο του 2017.

Την ίδια στιγμή, η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ σκαρφάλωσε σήμερα στο 4,25%, ενώ στο διετές ενισχύθηκε περαιτέρω στο 4,97%. Ο δείκτης ICE U.S. Dollar που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού με τους βασικούς ανταγωνιστές του, κέρδισε 0,1% την Τετάρτη στο 103,30. 

Το ασήμι Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 12 cents ή 0,5% και έκλεισε στα 22,54 δολ. ανά ουγγιά. Μικρές απώλειες σημείωσε και ο χαλκός, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να χάνει 0,3% και να κλείνει στα 3,66 δολ. η λίβρα. 

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Οκτωβρίου έχασε 0,1% στα 891,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε βουτιά 26,20 δολ. ή 2,1% στα 1.212,40 δολ. ανά ουγγιά. 

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.