24 παραιτήσεις σπουδαστών της ΣΜΥΝ αλλά σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ «πέρα βρέχει»!


 

Το θέμα των παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις. 24 σπουδαστές της  ΣΜΥΝ παραιτήθηκαν , μόλις επέστρεψαν από το μηνιαίο   θερινό εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής! Έρχονται να προστεθούν στις 43 παραιτήσεις στελεχών του ΠΝ -κάποια προερχόμενα από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων- που καταγράφηκαν το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου!!!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και καιρό, αλλά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ δεν υπάρχει απολύτως καμία αντίδραση ή υποψία προσπάθειας έστω για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα λίστες με εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων δημοσιοποιούνται και το πρόβλημα είναι ότι αρκετά από τα προγράμματα που αναφέρονται είτε δεν υπήρχαν σε κανένα σχεδιασμό ,είτε προκαλούν προβληματισμό για το ποιοι και με ποια κριτήρια σχεδιάζουν την άμυνα της χώρας.

Όμως ακόμη κι αν όλα στους εξοπλισμούς ήταν τέλεια , είναι προφανές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να ισχυροποιηθούν και να προχωρήσουν μπροστά χωρίς να έχουν το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό. Προς εκεί οδεύουν. Από τη μία μαζικές παραιτήσεις στελεχών ,ακόμη και σπουδαστών και από την άλλη απροθυμία των νέων να επιλέξουν την στρατιωτική καριέρα. Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί είναι εκρηκτικό. Αν στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ πιστεύουν ότι όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν με τη διανομή…τάμπλετ στους στρατεύσιμους και με δηλώσεις φανφαρονισμού ,είναι γελασμένοι…


Militaire News

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.