ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ:Στην Ουαλλία βρέθηκαν σε ανασκαφές αρχαίο Μακεδονικό θησαυρό 2.000 ετών


 

 
Χρυσά νομίσματα που χρονολογούνται περισσότερα από 2.000 χρόνια έχουν βρεθεί από ανιχνευτές μετάλλων στην Ουαλία, καθιστώντας τα τον πρώτο θησαυρό χρυσών νομισμάτων της Εποχής του Σιδήρου που ανακαλύφθηκε στη χώρα.

Τα 15 νομίσματα, που έχουν κηρυχθεί θησαυρός, είναι γνωστά ως στατήρες. Βρέθηκαν στο ουαλικό νησί Anglesey, στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της ηπειρωτικής χώρας.

Κτυπημένα μεταξύ 60 π.Χ. και 20 π.Χ., τα νομίσματα ανήκαν στη φυλή Κοριελτάβι, η οποία εκείνη την εποχή κατοικούσε στη γεωγραφική περιοχή που είναι τώρα τα East Midlands της Αγγλίας,

Τα πολύτιμα μέταλλα ανακαλύφθηκαν από τρεις ανιχνευτές μετάλλων σε ένα χωράφι μεταξύ Ιουλίου 2021 και Μαρτίου 2022.

Το περίτεχνο σχέδιο των χρυσών νομισμάτων προέρχεται από αυτά του Φιλίππου Β’, ο οποίος κυβέρνησε το αρχαίο βασίλειο της Μακεδονίας από το 359 π.Χ. έως το 336 π.Χ.Στην κεφαλή των νομισμάτων φαίνεται το στεφάνι και τα μαλλιά της μυθολογικής θεότητας Απόλλωνα, ενώ στην ουρά φαίνεται ένα τριγωνικό κεφάλι άλογο που περιβάλλεται από σύμβολα.

Τα νομίσματα πιθανότατα δεν χρησιμοποιήθηκαν για καθημερινές συναλλαγές, εκτός από πιθανές αγορές υψηλής αξίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Αντίθετα, οι στατήρες πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως δώρα μεταξύ των ελίτ για να εξασφαλίσουν συμμαχίες ή να δείξουν πίστη.

Το ουαλικό μουσείο Oriel Môn αναζητά να αποκτήσει τα νομίσματα και να τα εκθέσει σε δημόσια έκθεση.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.