Μαραζώνει το ΕΣΥ: Σε 1,5 χρόνο αποχώρησαν 6500 υγειονομικοί - Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ

 

  Αναλυτικά, οι αποχωρήσεις από το ΕΣΥ με αριθμητικά στοιχεία.

«Το ΕΣΥ μαραζώνει λόγω μαζικών παραιτήσεων. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος λόγω της έξαρσης των ιώσεων» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, κρούοντας για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Με βάσει τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών το έτος 2022 αποχώρησαν περί τους 5.000 υγειονομικούς εκ των οποίων 3.708 μόνιμοι και 1.200 συμβασιούχοι. Επιπλέον, τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 πάλι με επίσημα στοιχεία αποχώρησαν περί τους 1.500 υγειονομικούς εκ των οποίων 1.034 μόνιμοι και 500 συμβασιούχοι. Τους τελευταίους 17 μήνες «χάσαμε» 6.500 υγειονομικούς από ΕΣΥ.

Αναφερόμενος στα παραπάνω στοιχεία, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι «το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό πια για το υγειονομικό προσωπικό όπως ήταν έως την αρχή των μνημονίων λόγω χαμηλών μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μη ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το κύμα φυγής σχετίζεται με την αναζήτηση δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στο εξωτερικό με απείρως καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας».

Τι πρέπει να γίνει; Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει ότι «ως εκ τούτου εάν δεν υπάρξει συνολική πολιτική παρέμβαση στο ΕΣΥ συνεχώς θα μαραζώνει προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Αποτέλεσμα αυτών είναι το λειτουργικό αδιέξοδο με ράντζα, απέραντες λίστες αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις και διαγνωστικές εξετάσεις, περιφερειακά νοσοκομεία που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν απλά περιστατικά και τα διακομίζουν, καθυστερήσεις στις διακομιδές ή διακομιδές με πρωτόγονες συνθήκες, απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών στα επείγοντα, βία σε βάρος του προσωπικού κλπ. Δεν είναι αυτό το σύστημα που θέλουμε, που δικαιούμαστε».

  healthstat.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.