Ξεκίνησε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους



Ξεκίνησε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους

ο πρωθυπουργοσ Κυριακος Μητσοτακης εκανε αναφορα πρωτου μπου στην αιθουσα οτι οι δυο ηγετες εχουν ισχυρη πληοψηφια του λαου τους οποτε ειναι πολυ δυνατοι να αποφασισουν για το μελλον των δυο χωρων

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την έναρξη της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε την ύπαρξη νέου Υπουργικού Συμβουλίου και στις δύο χώρες με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως «αντιλαμβάνομαι πως οι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Παράλληλα νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφή με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.