Σε εξέλιξη η φωτιά στη Νάξο






Για δεύτερη ημέρα η Νάξος καίγεται λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Κεραμωτής.

Η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό του Κινίδαρου και δεν έγινε κατορθωτό να ελεγχθεί κατά τη χθεσινή ημέρα, ενώ η νύχτα της Παρασκευής ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά που δεν περιορίστηκε χθες, αυτή την ώρα έχει επεκταθεί από νότια της Κεραμωτής προς το χωριό Κινίδαρος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά στην Κινίδαρο καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει αναφορά για απειλή του οικισμού.

Σύμφωνα με το naxostimes στα ορεινά χωριά η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη και οι κάτοικοι μετά από ενημέρωση από την πυροσβεστική, βρίσκονται επί ποδός και σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, ακόμα και να εγκαταλείψουν τα χωριά τους αφού κανείς δεν ξέρει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αναφορές υπάρχουν και για διακοπή ηλεκτροδότησης σε ορεινά χωριά. Οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης, ενισχύσεις έχουν καταφθάσει στο νησί από την Αθήνα, τη Σύρο και την Πάρο, και επιχειρούν 71 πυροσβέστες με πέντες ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, και θα μεταβούν αεροπορικώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα καθώς και από Σύρο μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με πέντε πυροσβέστες. Επίσης, κινητοποιήθηκαν και συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 από την Κεραμωτή και κατευθύνθηκε προς την Κόρωνο. Πέρασε από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο και επεκτάθηκε στο όρος Φανάρια φτάνοντας μέχρι τους Σίφωνες, Μονή και Απείρανθο.

Όσοι πολίτες θέλουν να μεταβούν στα ορεινά χωριά της Νάξου καλό είναι να ενημερωθούν πρώτα από τις αρμόδιες αρχές γιατί αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο δρόμος από την Μονή και από την Απείρανθο προς τον Σταυρό Κεραμωτής παραμένει κλειστός.

Πηγή: naxostimes.gr, cyclades24.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.