Ρόδο,,,Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε πευκοδάσος


Ρόδο,,,Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε πευκοδάσος 

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση με την πυρκαγιά που ξέσπασε από χθες σε παρθένο πευκοδάσος στο νησί της Ρόδου, καθώς το ενεργό μέτωπό της ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα, κατακαίοντας ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά μέτωπα τα πάντα στο διάβα της.

 Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τα ξημερώματα με τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα, αλλά και τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, η καταστροφική πυρκαγιά όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί, αλλά βοηθούντων των ισχυρών ανέμων μαίνεται εκτός ελέγχου κατακαίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, προχώρησαν στην άμεση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος, το οποίο επίσης εκκενώθηκε από τους διαμένοντες και τους υπαλλήλους. Παράλληλα αναλογο μήνυμα ήρθε στους πολίτες και από το 112. 

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά Ρόδου εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.