Τεθωρακισμένα οχήματα κινητοποιεί η γαλλική χωροφυλακή



Τεθωρακισμένα οχήματα  κινητοποιεί η γαλλική χωροφυλακή

Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση έχει περιέλθει η γαλλική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά την τρίτη κατά σειρά νύχτα βίαιων επεισοδίων που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη τουλάχιστον 875 πολιτών. Σε όλη την χώρα πυρπολήθηκαν εμπορικά καταστήματα, καταστράφηκαν προσόψεις και βιτρίνες σε εμπορικά κέντρα πυρπολήθηκαν βαγόνια των τραμ και λεωφορεία ενώ οι διαδηλωτές εισέβαλλαν σε σχολεία και δημαρχεία.

 Η κατάσταση έχει ξεφύγει από έλεγχο από την στιγμή που 2.000 οχήματα έχουν πυρποληθεί ενώ σημειώθηκαν 3.880 πυρκαγιές σε δημόσιες δομές. Συνολικά έχουν πυρποληθεί, καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές 492 κτήρια.

Η δολοφονία του νεαρού Ναχέλ, ηλικίας 17 ετών, με πατέρα από την Αλγερία και μητέρα από το Μαρόκο, τρίτη γενιά μετανάστη από αστυνομικό ξεσήκωσε τους νεαρούς σε όλη την Γαλλία με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα τσουνάμι διαμαρτυρίας που μέχρι στιγμής είναι αδύνατο να τιθασευτεί.

Η γαλλική κυβέρνηση μετά από εισήγηση του Εμανουέλ Μακρόν κινητοποίησε την Πέμπτη 40.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες ενώ την Παρασκευή αποφασίστηκε η ανάπτυξη και διασπορά σε όλη την χώρα των ειδικών τεθωρακισμένων της χωροφυλακής προκειμένου όπως πιστεύεται στην προεδρία της δημοκρατίας να ελεγχθεί η κατάσταση.

Ο Πρόεδρος Μακρόν ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες ζήτησε να συνεργαστούν με το γαλλικό κράτος, προκειμένου να παρεμποδιστεί η δυνατότητα των νεαρών να αυτοοργανώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κατηγόρησε τους γονείς για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Με λίγα λόγια ακόμη και στην δημοκρατική Γαλλία και την πόλη του φωτός η Ύπατη εξουσία κατέφυγε στα ίδια μέσα καταστολής στα οποία καταφεύγουν τα μη δημοκρατικά καθεστώτα όπως στην Κίνα και την Τουρκία.

Στην πρωτεύουσα της Ευρώπης το καθόλα φιλειρηνικό και ήρεμο Στρασβούργο που βρίσκεται σε μια περιοχή με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα της γαλλικής περιφέρειας, μια πόλη αστών, συνταξιούχων και φοιτητών, ξέσπασαν ταραχές με πρωτόγνωρη βία. Η κεντρική πλατεία Κλεμπέρ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και οι καπνοί υψώνονταν την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή από το ευρύτερο μητροπολιτικό κέντρο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.