«Μηδαμινές οι ελπίδες για επιζώντες» σύμφωνα με τον ναύαρχο του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία και διεθνή πραγματογνώμονα, Νίκο Σπανό..""ΠΛΩΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ""


«Πλωτά νεκροταφεία» χαρακτηρίζει τα σκάφη, όπως αυτό το οποίο βυθίστηκε, παρασέρνοντας στον θάνατο τουλάχιστον 79 πρόσφυγες, ο ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία και διεθνής πραγματογνώμονας, Νίκος Σπανός.

«Η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και η προστασία της αποτελεί ένα ύψιστο καθήκον της πολιτείας μας αλλά και επιτακτική υποχρέωση όλων μας. Άρα η έρευνα και διάσωση επιβάλλεται από την Πολιτεία να είναι άμεση και να έχει τα αποτελέσματα που πρέπει. Σε αυτό λοιπόν το δύσκολο έργο έρχεται το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης να συντονίσει οποιαδήποτε θαλάσσια προβλήματα υπάρχουν» είπε αρχικά ο κ. Σπανός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι πιθανότητες είναι μηδαμινές και θα σας πω για ποιο λόγο: Το σκάφος πρέπει να έφυγε εδώ και περίπου δύο ημέρες από το λιμάνι της Λιβύης, το Τομπρού και βρέθηκε περίπου 47 μίλια βορειοδυτικά της Πύλου. Διένυσε περίπου 300 ναυτικά μίλια – άρα ήταν εντός Ελλάδας.  […] Αυτά τα σκάφη δεν έχουν καθόλου πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, δεν είναι αξιόπλοα δηλαδή είναι -θα το πω πολύ απλά- “πλωτά νεκροταφεία”» συγκλονίζει ο πραγματογνώμονας, μιλώντας για την πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες.

«Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση φαίνεται ότι βρέθηκε σε πολύ σε δυσχερή θέση το σκάφος, έσβησαν οι μηχανές του γιατί πιθανόν να είναι μηχανική βλάβη ή από καύσιμα το πιθανότερο και επειδή είχε μεγάλο αριθμό επιβαινόντων. Λόγω του μεγάλου βάρους που είχε το σκάφος – λόγω του μεγάλου αριθμού που έχει υπερβεί κατά 1000% περισσότερο από αυτό που προβλέπει το πρωτόκολλο του – αν υπήρξε πρωτόκολλο» εξηγεί.
«Υπάρχουν μέσα στο σκάφος εγκλωβισμένοι που δεν θα βρεθούν ποτέ»


«Ένα “παλιοκάραβο”, “σάπιο” πλοίο, ο χρόνος βύθισης του σκάφους –υπολογίζεται ότι έγινε μέσα σε 10-15 λεπτά- επίσης έπαιξε ρόλο καθώς οι άνθρωποι δεν πρόλαβαν να μετακινηθούν και να γλιτώσουν. Δεν μπορεί να γίνει ανέλκυση σε αυτό το βάθος. Υπάρχουν μέσα του εγκλωβισμένοι που δεν θα βρεθούν ποτέ και αυτό είναι τραγικό» τονίζει ο κ. Σπανός.

«Οι έρευνες βάσει της νομοθεσίας πρέπει να συνεχιστούν για τουλάχιστον 72 ώρες από αέρα και θάλασσα, διότι πρέπει να καλύψουμε όλη την περιοχή σύμφωνα πάντα με τα ρεύματα. Πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά οι αρμόδιοι της επιχείρησης να ακολουθήσουν τι ρεύματα υπάρχουν εκεί μήπως βρούμε επιζώντες. Και το κακό βέβαια είναι ότι δεν είχαν σωσίβια» κατέληξε. 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.