Οι μαθητές που ακούν την αγαπημένη τους ΔΑΣΚΑΛΑ και μαζεύονται γύρω της σαν μελίσσια και οι ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ -ΔΙΔΑΧΕΣ που ακούν με περίσσια ΑΓΑΠΗ για την μετέπειτα πορεία της ζωής τους!!


 


 Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα των προαγωγικών εξετάσεων στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας...

Αύριο ξεκινάει ο αγώνας των μαθητών στις Πανελλήνιες-Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια στο τμήματα της αρεσκείας τους και της κλίσης τους!!...Εκεί που θα καθορισθεί η μετέπειτα εξέλιξη τους, το εφικτό αλλά και τό όμορφο ... ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΗΗ ΘΑ ΕΠΙΛΕΧΘΟΥΝ ΣΤΙς ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι έχουν τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΣΠΟΥΔΆΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ώστε να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ....

Να προσφέρουν πραγματικά χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΜΟΝΟ ΓΜΩΜΟΝΑ ΟΧi ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ...

Να προσφέρουν στην αναγέννηση της παραγωγικής διαδικασίας του τόπου ώστε να επανέλθει εκεί που πραγματικά ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ!!!

Κατεβαίνοντας στο κέντρο ενός μεγάλου δήμου της Αθήνας είδα τα παιδιά , την νεολαία μας σαν μελισσούλες να κάθονται σε μια καφετέρεια και να συζητούν τα θέματα των εξετάσεων που έδωσαν σήμερα τελευταία ημέρα των προαγωγικών εξετάσεων...ξάφνου από το πουθενά εμφανίστηκε η καθηγήτρια τους ...Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ και μαζευτήκανε γύρω της σαν κλωσσόπουλα όλο χαρά για να τους δώσει τις απαντήσεις των θεμάτων.

Και αυτή με περίσσια ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ , ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ, τους εξηγούσε σαν μητέρα στα παιδιά της!!

Κάθησα και τους παρατηρούσα, πάρα πολύ ώρα....τους ενδυνάμωνε τους μίλαγε τόσο ζεστά μέσα από την ψυχή της ....


ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, έλεγε , είναι ένας δρόμος ανοιχτός όχι μόνο για να μορφωθούνε αλλά κυρίωςγια να παιδευτούν...ΠΑΙΔΕΙΑ είναι να έχεις το εύρος γνωσεων , να μην σε βάζουν σε καλούπια και σε μορφοποιούν κατά το δοκούν..Το να ΠΑΙΔΕΥΕΣΑΙ, δηλαδή να έχει σωστή ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟΝ...Έτσι μπορείς να ΔΙΑ ΔΩΣΕΙΣ τις ΙΔΕΕΣ , ΑΞΙΕΣ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

Στον δρόμο αυτόν σίγουρα υπάρχουν κάθε είδους εμπόδια που σε αποπροσανατολίζουν, που όμως με ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ πρέπει να τα προσπεράσεις για να μην κλείσει ο δρόμος....

Η ΠΙΣΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ και ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ, ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ...ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!!!

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ Η ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ, ΘΑ ΞΕΘΥΜΑΝΕΙ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ  ΣΚΟΠΟ , ΣΤΟΧΟ ΙΔΕΑ, ΘΕΣΗ..

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΤΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ,ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ.. ΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ , ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΚΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑ ΠΙΣΤΩΣΕΤΕ...

ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟς ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΤΟ...ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ , ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΑΣ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΕΒΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ..

ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ....ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ, ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ , ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ,,,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ... ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΑΣ..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ:Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ , ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ-ΔΑΣΚΑΛΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ !! 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.