Πρόγραμμα Νέων Αγροτών τον Νοέμβριο με πριμ έως 42.500 ευρώ

Έως το τέλος του χρόνου προγραµµατίζεται να ανοίξει  η πρόσκληση Νέων Αγροτών, µε τις αιτήσεις να γίνονται µε βάση τη δήλωση ΟΣ∆Ε 2023 για την προσµέτρηση της Τυπικής Απόδοσης.




Ανοίγει το πρόγραμμα Νέων Αγροτών τον Νοέμβριο με το πριμ έως 42.500 ευρώ, μέσα και οι επιλαχόντες του 2021

Στο πρόγραμμα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι επιλαχόντες των Νέων Αγροτών 2021. 
Σύµφωνα µε το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ το βασικό ποσό ενίσχυσης θα είναι 30.000 για γεωργικές εκµεταλλεύσεις που θα έχουν (στη µελλοντική κατάσταση) φυτική – µικτή παραγωγική κατεύθυνση.

Το ποσό αυτό θα διαµορφώνεται έως και 42.500 ευρώ µε βάση τα εξής: αύξηση κατά 2.500 ευρώ εφόσον η περιοχή µόνιµης κατοικίας των αρχηγών των εκµεταλλεύσεων βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή µειονεκτικές ή σε µικρά νησιά (νησιά µε πληθυσµό έως και 3.100 κατοίκους) και σε περιφερειακές ενότητες µε πληθυσµιακή πυκνότητα µικρότερη η ίση των 35 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόµετρο µε βάση την απογραφή πληθυσµού του 2021 ή συνδυασµό αυτών των κατηγοριών περιοχών) ή συνδυασµός αυτών των κατηγοριών περιοχών, αύξηση κατά 10.000 ευρώ για ζωική παραγωγική κατεύθυνση (στη µελλοντική κατάσταση) της εκµετάλλευσης.

Με βάση το ΟΣ∆Ε 2023

Ο προγραµµατισµός για µία προκήρυξη Νέων Αγροτών στο τέλος του 2023, απαιτεί βέβαια και προδηµοσίευση. Καθώς οι αιτήσεις για το ΟΣ∆Ε 2023 έχουν ήδη ξεκινήσει και θα πρέπει να γνωρίζουν οι εν δυνάµει δικαιούχοι στοιχεία τόσο για τις προϋποθέσεις ένταξης όσο και για τη µοριοδότηση, τα οποία βασίζονται στην Τυπική Απόδοση της εκµετάλλευσης. Υπενθυµίζεται πως προϋπόθεση ένταξης στο περασµένο πρόγραµµα είναι η εκµετάλλευση να είχε πάνω από 12.000 ευρώ Τυπική Απόδοση µε εξαίρεση κάποιες περιοχές της χώρας. Φυσικά αυτό µπορεί να αλλάξει. Σηµειώνεται επίσης πως για το νέο πρόγραµµα θα αλλάξουν και οι δείκτες Τυπικής Απόδοσης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.