Κορυφώνεται η αγωνία στην Κω για την 27χρονη Αναστάζια




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην Κω για την αναζήτηση της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα από την Πολωνία, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το βράδυ της 12ης Ιουνίου στο νησί όπου εργαζόταν. Η αστυνομία έχει συλλάβει ένα άνδρα 32 ετών από το Μπανγκλαντές, ο οποίος φέρεται να είναι ο τελευταίος που είδε τη νεαρή γυναίκα πριν την εξαφάνισή της, ενώ ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει το νησί για την Ιταλία. Ο συγκεκριμένος άνδρας μάλιστα θεωρείται από τις Αρχές ως ο βασικός ύποπτος που σχετίζεται με την εξαφάνισή της.

Στην επιχείρηση εντοπισμού της κοπέλας συμμετέχουν κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και εθελοντές οι οποίοι με drone και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή ανάμεσα σε Μαρμάρι και Τυγκάκι στην Κω, αναζητώντας κάθε στοιχείο που θα βοηθήσει στον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, με όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνισή της να είναι ανοικτά, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

«Είμαστε 10 διασώστες, συμμετέχει και ένας σκύλος έρευνας και διάσωσης» επιβεβαίωσε ο Αντώνης Τρουμπούλης, πρόεδρος της ελληνικής ομάδας διάσωσης στο βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσων.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, με τα αρχικά S.S., συνελήφθη μετά από έρευνα της Ασφάλειας Κω από την οποία διαπιστώθηκε πως είχε πάνω του ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την Ιταλία το οποίο φέρεται να έβγαλε την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης της κοπέλας. Οι Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ενδεχομένως να ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό. «Πήγαμε σπίτι μου και ήρθαμε σε σεξουαλική επαφή. Μετά την άφησα σε ένα σημείο, δεν ξέρω τι έγινε», υποστήριξε στις Αρχές ο συλληφθείς.

Κλιμάκιο του  Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ στην Κω

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ σπεύδει στην Κω, προκειμένου να διεξάγει περαιτέρω ανακρίσεις, καθώς όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία συγκλινουν προς την ύπαρξη εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα, στο νησί της Κω μεταβαίνει σήμερα και ομάδα ιδιωτών ντετέκτιβ από την Πολωνία που κατ εντολή της οικογένειας θα κάνουν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια. Επίσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργηθεί ομάδες από Πολωνούς που ανεβάζουν στοιχεία τα οποία μπορεί να φανούν χρήσιμα στις έρευνες.

Την ίδια στιγμή στο «στόχαστρο» των αρχών έχουν μπει άλλοι τέσσερις αλλοδαποί με καταγωγή από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, που φέρονται να είχαν προτείνει στην Αναστάζια Ρουμπίνσκα να πάει σπίτι τους για να την βοηθήσουν, καθώς όπως υποστήριξαν, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Τι δήλωσε η μητέρα της 27χρονης

Μιλώντας σε πολωνικό μέσο, η μητέρα της 27χρονος φέρεται να δήλωσε ότι η κόρη της έχει απαχθεί: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες, αλλά έχω πληροφορίες ότι η Αναστασία έχει απαχθεί».

Τι είπε ο σύντροφός της στην ΕΡΤ

Ο τελευταίος άνθρωπος που φέρεται να μίλησε με την Αναστάζια, ήταν ο 28χρονος Πολωνός σύντροφός της, με τον οποίο είχαν πάει μαζί στο νησί για να εργαστούν, ο οποίος βρίσκεται στα άτομα που εξετάζονται από τις Αρχές. Όπως φέρεται να υποστήριξε, η κοπέλα του επικοινώνησε μαζί του λέγοντάς του πως επειδή βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ θα την επέστρεφε ένας φίλος.

Στη συνέχεια, είπε πως έλαβε μήνυμα στο κινητό του που του έλεγε να πάει να την πάρει από συγκεκριμένο σημείο κοντά στο Μαρμάρι, όμως όταν έφτασε δεν την βρήκε κι έτσι μέσω εφαρμογής, εντόπισε το κινητό της τηλέφωνο σε άλλη περιοχή.

Παράλληλα, οι Αστυνομικοί κάλεσαν για συμπληρωματική κατάθεση τον 28χρονο, Πολωνό σύντροφο της αγνοούμενης προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κενά σε σχέση με την αρχική του καταγγελία.

Ο νεαρός Πολωνός ήταν αυτός που δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνιση της Αναστάζια το πρωί της Τρίτης αφότου την αναζητούσε για ώρες το προηγούμενο βράδυ και η κοπέλα δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο τους.

Με βάση την κατάθεση του 28χρονου, οι Αστυνομικοί επιχειρούν να καταγράψουν χρονολογικά όλα όσα συνέβησαν από το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουνίου, οπότε και υπάρχουν τα τελευταία καταγεγραμμένα ίχνη της 27χρονης.
Επίσης οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει κάποιες κινήσεις της 27χρονης ή οποιαδήποτε άλλα στοιχεία που μπορούν να τους διευκολύνουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και κυρίως για τον εντοπισμό της κοπέλας. 

 Zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.