Μηνύματα συμπαράστασης από προσωπικότητες όπως ο Κεν Λόουτς και ο Κώστας Γαβράς για το ΜΕΡΑ 25 που δίνει την μάχη για μια μαχητική αντιπολίτευση

Με μηνύματα συμπαράστασης από τον Κεν Λόουτς και τον Κώστα Γαβρά, εισέρχεται το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Τα μηνύματα προβλήθηκαν στην κεντρική συγκέντρωση του πολιτικού φορέα στην Αθήνα, νωρίτερα στην πλατεία Σανταρόζα.

Στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης επιχείρησε να εξηγήσει τα κριτήρια της ψήφου των πολιτών στην αναμέτρηση του Μαΐου, μαζί όμως και να περιγράψει τα χαρακτηριστικά της επόμενης περιόδου: "Αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός επέλεξε την πρόσκαιρη σταθερότητα. Καταλαβαίνει πως η σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας έχει ως αντίτιμο τη σταθερή λεηλασία της ζωής του. Δεν τρώνε κουτόχορτο οι πολίτες. Ξέρουν πως: Οι τιμές των τροφίμων θα αυξάνονται σταθερά.

Το δημόσιο χρέος θα στηρίζει σταθερά την λιτότητα. Οι νέοι θα φεύγουν με σταθερούς ρυθμούς για τα ξένα. Η φτώχεια θα βαθαίνει σταθερά. Το ιδιωτικό χρέος σταθερά θα γιγαντώνεται και θα τους πνίγει. Οι πρόσφυγες θα έρχονται σταθερά αντιμέτωποι με φράχτες, επαναπροωθήσεις και τον υδάτινο τάφο της Μεσογείου. Ο λαός τα γνωρίζει όλα αυτά. Γιατί νομίζετε ότι ούτε καν οι Νεοδημοκράτες δεν πανηγύρισαν το βράδυ της εντυπωσιακής τους νίκης την 21η Μάη; Και αυτοί ξέρουν τι λαίλαπα έρχεται!", υποστήριξε.

Όμως, όπως τόνισε σε άλλο σημείο ο Γ. Βαρουφάκης, "τώρα, η προτεραιότητα πέφτει στο να υπάρξει μέσα στη Βουλή η

· αναμφισβήτητα ποιοτική

· πραγματικά πλουραλιστική

· σύγχρονη αριστερή

· αποδεδειγμένα κινηματική

· αυθεντικά οικολογική

· ανιδιοτελής αντιπολίτευση".

Και, εν κατακλείδι, "μόνο στο 'ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη' βάζουμε ως πρόταγμα την Προγραμματική Ενότητα - την Ενότητα της Αριστεράς και των Κινημάτων πάνω σε κοινό πρόγραμμα σοβαρής, έντιμης, αγωνιστικής αντιπολίτευσης. Για αυτό οι προοδευτικοί πολίτες, ενώπιον της επέλασης της Δεξιάς, βλέπουν στο ΜέΡΑ25 και στην ευρύτερη συμμαχία μας το κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί, τόσο στη Βουλή όσο και στο δρόμο, μια πραγματικά μαχητική αντιπολίτευση της σύγχρονης αγωνιστικής Αριστεράς, της οικολογίας και των κοινωνικών αγώνων".


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.