Απομένει οξυγόνο για 24 ώρες Η Γαλλία στέλνει το πλοίο Atalante για να βοηθήσει στις έρευνεςΑπομένει οξυγόνο για 24 ώρες Η Γαλλία στέλνει το πλοίο Atalante για να βοηθήσει στις έρευνες 

Η Γαλλία έχει αναπτύξει μια ομάδα διάσωσης για να βοηθήσει στην εύρεση του τουριστικού υποβρυχίου Τιτανικού που αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοιχτά της Βόρειας Αμερικής.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Εκμετάλλευση της Θάλασσας (Ifremer στα Γαλλικά) — το οποίο υπάγεται στα Υπουργεία Θάλασσας και Έρευνας — έχει επιστρατεύσει το πλοίο Atalante εξοπλισμένο με ρομπότ βαθέων υδάτων στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε το υποβρύχιο, Υπουργός Θάλασσας είπε ο Ερβέ Μπερβίλ.

Το Παρίσι θα επικοινωνήσει με το συντονιστικό κέντρο του ΝΑΤΟ και βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές, πρόσθεσε ο Μπέρβιλ.


Το γαλλικό σκάφος Atalante αναμένεται να φτάσει στην περιοχή διάσωσης σήμερα Τετάρτη στις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδος). Πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων τρία από τις ΗΠΑ και δύο από τον Καναδά, έχουν ήδη αναπτυχθεί στην αποστολή.


Το ρομπότ «Vector 6000», το οποίο θα πρέπει να κατέβει περίπου σε βάθος 4.000 μέτρων, προσπαθώντας να αξιοποιήσει τον ενσωματωμένο εξοπλισμό παρακολούθησης που διαθέτει, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε βάθος έως και 6 χιλιομέτρων. Το ρομπότ συνδέεται με το «Atalante» μέσω ηλεκτρομηχανικού καλωδίου μήκους 8.000 μέτρων.

Το πλοίο «Atalante» το οποίο έστειλε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών, φέρει ένα επανδρωμένο υποβρύχιο που ονομάζεται «Nautile» και ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ, γνωστό με το όνομα «Victor 6000». 

Το «Nautile» μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 6.000 μέτρων με τριμελές πλήρωμα και είναι ένα από τα ελάχιστα επανδρωμένα υποβρύχια βαθιάς θάλασσας. Διαθέτει τρία ευρυγώνια παράθυρα θέασης και προβολείς LED που παρέχουν άμεση θέα του βυθού. Μια κατάδυση του συγκεκριμένου υποβρυχίου, μπορεί να διαρκέσει έως και οκτώ ώρες, εκ των οποίων οι έξι μπορούν να δαπανηθούν για εργασία στον πυθμένα της θάλασσας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερευνητές συνεχίζουν να δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το υποβρύχιο έχει οξυγόνο για 24 ώρες ακόμη. Ταυτόχρονα, στην δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που δείχνει το βάθος στο οποίο έφτασε.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.