Απέτυχαν οι ρυθμίσεις χρεών προς Εφορία και ΕΦΚΑ!


Σε αποτυχία οδηγούνται οι ρυθμίσεις των χρεών προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς το ασφυκτικό πλαίσιο και οι περιορισμοί που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών αποκλείουν εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι τώρα, οι επανεντάξεις οφειλετών στις ρυθμίσεις χρεών προς την Εφορία είναι ελάχιστες, σε σχέση με τον αριθμό των οφειλετών, επειδή οι «κόφτες» που μπήκαν, θέτουν εκτός τους περισσότερους.

Για όσους αποκλείονται από την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 36-72 και 100 – 120 δόσεων, η μόνη λύση που υποδεικνύει η ΑΑΔΕ είναι η πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων.

Ωστόσο, πολλοί οφειλέτες ελπίζουν ότι μετά τις εκλογές, ίσως βελτιωθούν οι όροι των ρυθμίσεων και αρθούν οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, από τους 200.000 οφειλέτες που εκτιμώνται πως είναι εκείνοι που έχασαν παλαιές ρυθμίσεις, μόλις 10.500 κατάφεραν να ενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις. Οι υπόλοιποι περίπου 190.000 οφειλέτες, απλά περιμένουν τις... επόμενες ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης εντάχθηκαν 3.500 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Στις παλαιές ρυθμίσεις των 36-72 και 120 δόσεων από τους 200.000 οφειλέτες που τις έχουν χάσει, έχουν επανενταχθεί μέχρι τώρα μόλις 7.000 φορολογούμενοι.

Επισημαίνεται ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που έχουν χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων ανέρχονται σε 190.000 και οι οποίοι έχουν δικαίωμα να επανενταχθούν, ενώ περίπου 10.000 είναι οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση της πανδημίας των 72 δόσεων.

Οι κόφτες των ρυθμίσεων

Ο λόγος που δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους χιλιάδες οφειλέτες είναι οι περιορισμοί που ενσωματώνει η νομοθετική διάταξη, οι οποίοι λειτουργούν ως «κόφτες» για τους περισσότερους οφειλέτες. Ειδικότερα:

-Δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση που προβλέπει την τμηματική εξόφληση, έως και σε 36 ή 72 μηνιαίες δόσεις, των οφειλών προς την εφορία, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από τον Νοέμβριο του 2021 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2023, όσοι χρωστούσαν έστω και ένα σεντς του ευρώ, την 1η-11-2021!

-Όσοι είχαν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και την περίοδο της πανδημίας τις οποίες ρύθμισαν - είτε σε 120 δόσεις είτε σε 36 ή 72 δόσεις, αλλά απώλεσαν τις ρυθμίσεις και την 1η Νοεμβρίου 2021 ήταν "ληξιπρόθεσμα", αυτά μπορούν να επανενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις, αλλά ο συγκεκριμένος οφειλέτης, δεν μπορεί να εντάξει στις ρυθμίσεις τα χρέη που δημιουργήθηκαν από την 1η/11/2021 και μετά!.

-Μόνο όσοι είχαν πληρώσει ή είχαν ρυθμίσει όλα τους ανεξαιρέτως τα χρέη προς την Εφορία μέχρι και την 31η-10-2021, ώστε την 1η-11-2021 δεν είχαν ούτε 1 λεπτό του ευρώ ληξιπρόθεσμο αρρύθμιστο χρέος μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων, οι οποίοι αποδεικνύεται πως είναι ελάχιστοι.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.