ΗΠΑ: Γέλεν – Είμαστε με το πιστόλι της χρεοκοπίας στον κρόταφο



Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους δεν πρέπει να γίνονται «με το πιστόλι στον κρόταφο του αμερικανικού λαού», σύμφωνα με το Reuters.

Η Γέλεν, σε συνέντευξή της στο ABC News, επανέλαβε την προειδοποίηση προς τους βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς της μόνο μέχρι τις αρχές Ιουνίου χωρίς αύξηση του ορίου, το οποίο η κυβέρνηση έπιασε τον Ιανουάριο.

Οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους δεν πρέπει να γίνονται «με το όπλο στο κεφάλι του αμερικανικού λαού», δήλωσε η Τζάνετ Γέλεν.

Σε συνέντευξή της στο ABC News, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επανέλαβε την προειδοποίησή της προς τους βουλευτές ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε πληρωμές μόνο μέχρι τις αρχές Ιουνίου χωρίς να αυξήσει το όριο, το οποίο άγγιξε τον Ιανουάριο.

Οικονομική καταστροφή ενόψει;
«Πρέπει να ψηλώσουμε την οροφή του χρέους, για να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή», πρόσθεσε. «Διαφορετικά, θα ήταν η πρώτη φορά στην Αμερική που δεν θα καταφέρουμε να καταβάλλουμε οφειλόμενες πληρωμές», σημείωσε η ίδια.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.