Τέμπη: Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων τελέστηκε στη ΜητρόποληΤρισάγιο για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη τελέστηκε σήμερα Κυριακή (7.5.2023) στη Μητρόπολη Αθηνών, μετά το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έχει τεθεί σε προσκύνημα η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιο Όρος. Μετά τη Θεία Ευχαριστία, τελέστηκε και το τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη.
Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συλλειτούργησαν και οι επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Ρωγών Φιλόθεος, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, η διοίκηση του Αγίου Όρους, υπουργοί, βουλευτές, τοπικές Αρχές.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» – από τον ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος – θα παραμείνει στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μέχρι τις 15 Μαΐου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.