Ανακοινώθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για το ποιά κόμματα θα πάρουν μέρος στις εκλογές ..ΕΚΤΟΣ το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη!



 Εκτός εκλογικής διαδικασίας θέτει οριστικά το κόμμα Έλληνες” που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, η Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με απόφασή της που ανακοινώθηκε πριν από λίγο σε δημόσια συνεδρίαση. Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη από το 1975 που θέτει εκτός εκλογών ένα κόμμα για ουσιαστικούς και όχι τυπικούς λόγους, με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβερνητική πλειοψηφία και το ΠΑΣΟΚ, που υπέβαλλαν και σχετικά υπομνήματα υπέρ της αποπομπής του από την εκλογική διαδικασία στον Άρειο Πάγο.

Η απόφαση του δικαστηρίου σημαίνει εκτός των άλλων πως ο συγκεκριμένος νόμος πέρασε το "τέστ” συνταγματικότητας των αρεοπαγιτών. Το σκεπτικό του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θα είναι πολυσέλιδο (εκατοντάδες σελίδες), θα γίνει γνωστό αύριο.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτραπεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές ελήφθη κατά πλειοψηφία 9-1. Μειοψήφησε ο αρεοπαγίτης Ηλίας Μουζάκης.

Αντίθετα, με απόφαση των δικαστών συμμετέχει κανονικά το κόμμα ΕΑΝ του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου.
Συμμετοχές

Πάντως, στις εκλογές του Μαΐου έχει επιτευχθεί ρεκόρ συμμετοχών (διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2019), πιθανότατα λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής που έχει δημιουργήσει σε αρκετούς την προσδοκία εισόδου στη Βουλή παρά το γεγονός ότι το όριο παραμένει στο 3%.

Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι. Για ορισμένα κόμματα ωστόσο η πορεία προς τις κάλπες έληξε άδοξα καθώς είτε κόπηκαν για τυπικούς λόγους, είτε δεν συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα εκτός έμειναν η "Πατριωτική Ενωση" των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, η "Πατρίδα" της Αφροδίτης Λατινοπούλου και οι "Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες" του Νίκου Νικολόπουλου.

Ειδικότερα:

- η "Πατριωτική Ενωση" των Εμφιετζόγλου - Μπογδάνου αποκλείστηκε μετά από καταγγελία που κατέθεσε συνεπώνυμο κόμμα για ονοματοκλοπή αλλά και γιατί χρησιμοποίησε ως έμβλημα τον "Ήλιο της Βεργίνας" καθώς απαγορεύεται η χρήση ανάλογων συμβόλων.

- Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την πλευρά του προσέφυγε κατά των "Πατρίδα" της Αφροδίτης Λατινοπούλου και "Εθνική Δημιουργία" των Τζήμερου – Κρανιδιώτη. Στην πρώτη περίπτωση η προσφυγή έγινε αποδεκτή από το ανώτατο δικαστήριο και το κόμμα Λατινοπούλου αποκλείστηκε, ενώ η ένσταση κατά της "Εθνικής Δημιουργίας" απορρίφθηκε.

- Η "Εθνική Δημιουργία" των Τζήμερου – Κρανιδιώτη επέλεξαν να προσφύγουν κατά του ΚΚΕ καταθέτοντας ένσταση με την οποία υποστηρίζουν ότι η δράση του Περισσού αντιστρατεύεται το δημοκρατικό πολίτευμα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.