Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, διαψεύδει κατηγορηματικά τον Κ.Μητσοτάκη για την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης 


 Μία ακόμη ηχηρή διάψευση της Κυβέρνησης, περί κατάργησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης των συνταξιούχων, που εκφράστηκε μάλιστα διά στόματος Άδωνη, αποτελεί η επιστολή της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων, που εστάλη στους Αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει η Πρόεδρος της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων, ε.τ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, ζητείται η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ) και η επαναφορά Δώρων Εορτών και Άδειας(13ος και 14ος μισθός).

Διαβάστε την επιστολή:

«Αθήνα, 28 Απριλίου 2023

Θέμα: α) Κατάργηση Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ)

β) Επαναφορά Δώρων Εορτών και Άδειας(13 ος και 14 ος μισθός)

Κ. Πρόεδρε,

Παρά το γεγονός ότι, η Ελλάδα έχει εξέλθει από τα μνημόνια, καθώς και από την οικονομική επιτήρηση, εν τούτοις οι συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα, γενικότερα, και οι συνταξιούχοι Δικαστικοί Λειτουργοί ειδικότερα, είναι οι μόνοι, εις βάρος των οποίων εξακολουθεί να παρακρατείται η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ), που επιβλήθηκε με τους πρώτους μνημονιακούς νόμους (Ν.3863/2010, άρθρο 38 και Ν3865/2010, άρθρο 11). Η διατήρηση της παρακράτησης αυτής μόνο για τους συνταξιούχους του Δημοσίου Τομέα αποτελεί προφανώς κοινωνική ανισότητα και κοινωνική αδικία.

Σημειωτέον, ότι το παρακρατούμενο ποσό είναι ιδιαίτερα υψηλό και έτσι επέρχεται ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων, οι οποίες, εξ αιτίας των οικονομικών συνθηκών, που επικρατούν (συνεχείς αυξήσεις σε τρόφιμα και ενέργεια), δεν επαρκούν πλέον για την αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, η παρακράτηση στην σύνταξη του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέρχεται στο μηνιαίο ποσό των 550 ευρώ, των δε κατώτερων βαθμών από 450 έως 500 ευρώ. Επί πλέον, εξακολουθεί να διατηρείται η περικοπή των δώρων εορτών και αδείας (13 ου και 14 ου μισθού) στους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, γενικότερα – εν ενεργεία και συνταξιούχους – και στους Δικαστικούς Λειτουργούς ειδικότερα, η κατάργηση των οποίων επιβλήθηκε με τον μνημονιακό νόμο 4093/2012. Η διατήρηση των εν λόγω περικοπών, στον Δημόσιο Τομέα, σε αντίθεση με τον Ιδιωτικό Τομέα, δημιουργεί, επίσης,
κοινωνική και νομική ανισότητα (συνταγματική αρχή της ισότητας – άρθρο 4).

Κατόπιν των ανωτέρω, ΖΗΤΟΥΜΕ όπως το νέο Κοινοβούλιο, αμέσως μετά τις εκλογές, νομοθετήσει προς:

α) κατάργηση της εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ) και

β) επαναφορά των δώρων εορτών και αδείας (13ου και 14ου μισθού).

Η Πρόεδρος

Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου

Πρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ

Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Κατσιάνης

Αρεοπαγίτης» 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.